Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. :D

mam pytania odnosnie bmw e30, ile moze spalic z instalacja gazowa, na miescie i na trasie, oraz czy róznica w cenie jest duza porównując ceny w lecie i zimie, :?: :?: :?:

dzieki...

Opublikowano
to zależy o jakim silniku myślisz...

a ceny?...

na wiosnę ceny rowerów idą w górę :D

Bardzo smieszne :evil:

Kolega pytal o roznice w cenach wozow , ja osobiscie mysle , ze teraz sie to zaciera po rynek jest przesycony :wink:

A faktycznie silnik mogl by okreslic :mrgreen:

Opublikowano

Bardzo smieszne :evil:

Kolega pytal o roznice w cenach wozow , ja osobiscie mysle , ze teraz sie to zaciera po rynek jest przesycony :wink:

A faktycznie silnik mogl by okreslic :mrgreen:

najmocniej przepraszam, że Pana Szanownego uraziłem... :duh: :mad2:

Opublikowano

Ja wiem jedno, za tydzień wywalam gaz z mojej E30, i już :twisted:

meagger, też kiedyś miałem Bisa, potem nic... no i teraz E30 :D

zinnoberrot coupe - bawarka browarka

http://img522.imageshack.us/img522/8581/1006088forum2ii8.jpg

Opublikowano

witam,

powiedzmy ze bedzie to silnik o pojemnosci 1.8, mam nadzieje ze podałem wszystkie szczególy i teraz mozecie mi wreszcie odpowiedziec...

meagger, też kiedyś miałem Bisa, potem nic... no i teraz E30 :D

ciesze sie :D powazny skok z bisa naE30:), :lol:

Opublikowano

1.8 to mało, mogą się znowu przyczepić :wink:

czy 1.8 m10 (tak jak u mnie), czy m40, czy też może m42 :?: do wyboru do koloru

jakby co to jak kiedyś mierzyłem to mi ponad 12 gazu palił w mieście, a Pb niedawno tylko lekko ponad 9 litrów.

Pozdrawiam

zinnoberrot coupe - bawarka browarka

http://img522.imageshack.us/img522/8581/1006088forum2ii8.jpg

Opublikowano
1.8 to mało, mogą się znowu przyczepić :wink:

czy 1.8 m10 (tak jak u mnie), czy m40, czy też może m42 :?: do wyboru do koloru

jakby co to jak kiedyś mierzyłem to mi ponad 12 gazu palił w mieście, a Pb niedawno tylko lekko ponad 9 litrów.

Pozdrawiam

A w IS-ie bedzie duza roznica ?

Pojemnosc w koncu ta sama , ale mocy nieco wiecej :wink:

Opublikowano

silnik 1,8 m10

spalanko gaz: miasto jakieś 12-13l/100, trasa 10l

benzynka: miasto 9-10l, trasa 8l

generalnie z opinii użytkowników widzę że m10 jest lepszy niż m40, szczególnie jeśli chodzi o instalację LPG.

co do IS, to problem jest ze znalezieniem "niezarżniętego", pierwszy własciciel raczej nie kupował go na dojazdy do pracy :D , a jeśli, to cena jest kosmiczna

pozdrawiam

Opublikowano
silnik 1,8 m10

spalanko gaz: miasto jakieś 12-13l/100, trasa 10l

benzynka: miasto 9-10l, trasa 8l

generalnie z opinii użytkowników widzę że m10 jest lepszy niż m40, szczególnie jeśli chodzi o instalację LPG.

co do IS, to problem jest ze znalezieniem "niezarżniętego", pierwszy własciciel raczej nie kupował go na dojazdy do pracy :D , a jeśli, to cena jest kosmiczna

pozdrawiam

Dokladnie , IS to chyba najbardziej zajechane modele i nie tylko E30 , bo nabywcy E36 tez narzekaja.

Rowniez uwazam , ze M10 z LPG to najlepszy wybor jesli chodzi o ekonomie i w miare sprawne poruszanie :wink:

Opublikowano
no ok. a co mi ciekawego napiszecie odnosnie cen, bo np fiaty 126p są srednio o 30% drozsze w lecei niz w zimie, chce wiedziec czy tak samo jest z bmw...
Opublikowano
no ok. a co mi ciekawego napiszecie odnosnie cen, bo np fiaty 126p są srednio o 30% drozsze w lecei niz w zimie, chce wiedziec czy tak samo jest z bmw...

W przypadku BOB-a moze i tak jest :mrgreen: ale nie w przypadku BMW , teraz jest taka konkurencjia i przesyt rynku , ze chyba juz nie zachodza takie zjawiska :wink:

Opublikowano

chmn moje osiagi:

bmw 318i m10

miasto/gaz 9,5 l

miasto/benzyna 9l

trasa gaz/ 7 l

trasa/benzyna 8/8.5

kwestia polega na dobrych przewodach zaplonowych swiecach i porzadnej regulacji co jakis czas w dobrym warsztacie.

Opublikowano
no bardzo malo Ci spala, mozna przeliczyc ze przejechanie 100km na gazie kosztuje prawie 20zł, to bardzo mało.... jednak BMW to ekonomiczne wozy.. :wink: trzeba przyznac :)
Opublikowano

a co ciekawe dzis moje bmw w trasie spalilo zaledwie 6,5 litra gazu cos mi tu za dobrze pali az sie dziwie czy wszystko jest ok:)

ale pojawil sie maly problem bo znajomy wyjezdzil caly gaz do zera tak ze dojechal zamiast na paliwie na przerywanym gazie (podobno strzelal w dodatku ) do najblizszej stacji, a teraz silnik pracuje nierowno takze bedzie trzeba podciagnac chyba obroty:) takze nie polecam jazdy na gazie laikom

Opublikowano

m42 w trasie 9.5, miasto 15 gazu!

pozdro

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!