Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, chciał bym w moim qp wymienić wszystkie głośniki Przód w drzwiach i pod nogami a z tylu na desce. Moje pytanie brzmi jakie są wymiary głośników i jakie najlepiej sobie dobrać? Jako iż w sumie będzie tych głośników 6 a chciał bym troszke silniejsze to domyślam się że radio tego nie uciągnie w pełnej mocy dlatego chciał bym również do tego jakiś wzmacniacz dołożyć tylko że nie wiem jak go podłączyć... Jakieś wskazówki mile widziane i własne doświadczenia.

Podkreślam że w bagażniku mam już tube i wzmacniacz i kondensator ale sam bass to za mało potrzebuje dobrych głośników żebym słyszał również dobrze piosenki...:)

Opublikowano
jeśli w bagażniku masz już suba to w tylną półkę radził bym nie wsadzać głośników bo będą tłumiły bas z bagażnika co do wymiarów to są 13 cali a wysokotonowe w boczkach dzwi to masz normalne wysokotonowe wszystkie ci się tam wpasują, co do wzmacniacza to chyba masz suba w bagazniku to powinieneś wiedzieć jak się go podłączyć. A marka głośników i model to już zdania będą podzielone ja polecał bym ci głośniki JBL słuchałem muzyki w golfie z głośnikami JBL i grało ładnie to już zalezy ile kasy chcesz przeznaczyc na cały zestaw
Opublikowano
kolego scrappus997 13 cali to juz jakies 32,5cm to troche za duze jak na miejsce kolo nog :lol: wenek17 w radiu powinienes miec wyjscie na wzmacniacz, podlaczasz wzmacniacz kablami RCA a ze wzmacniacza do glosnikow, do e36 polecaja hertz seria DSK lub ESK oczywiscie 130mm, sa chyba jeszcze dwie sensowne zestawy ale juz zapomnialem nazw tych przetwornikow :? seria ESK jest trozsza ale ponoc po podlaczeniu wzmacniacza wymiata ;d
Opublikowano
Domyśliłem się że chodzi o 13 cm. Ale chodzi o to że jeden wzmacniacz mam już podpięty pod tube a chciał bym z przodu podłączyć troszke mocniejsze głośniki ale nie wiem jak podłączyć kolejny wzmacniacz i gdzie go umieścić i jak kable puscić
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mógłby ktoś podpowiedzieć dlaczego do seryjnych sopranów w boczkach dochodzą 3 przewody?

Czy te soprany idą przez zwrotnicę czy tylko gdzieś jest rozgałęzienie kabli z wiązki co idzie do głośników pod deską?

ec2Wze6.jpg