Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli już temat gdzieś widnieje to przepraszam nie znalazłem.

Ostatnio miałem problem z zasięgiem pilota z początku otwierał z 10m a ostatnio z 10cm i to po pietnastokrotnym naciśnięciu.

wymieniłem akumulator w pilocie i wszystko śmiga jak trzeba.

Moje pytanie jest takie czy akumulator w kluczyku jest ładowany w stacyjce czy nie bo wszędzie gdzie czytałem forumowicze piszą że jest ładowany.

A jeżeli już jest ładowany to w jaki sposób przecież płytka w pilocie na której jest akumulator jest oddalona od bolca kluczyka o ok 7 mm i nie jest w żaden sposób połączona. więc jak on może być ładowany przez stacyjkę ????

Edytowane przez chrisling
Opublikowano

BMW puściło tę bajkę, w instrukcji obsługi jest nawet zawarta...

Śmiech na sali, tacy fani marki, a pytania na poziomie golfisty czy innego ciecia z forda.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Immobiliser to nie RFID, system generuje zmienne kody które układ w kluczyku zasilany indukcyjnie odczytuje i porównuje.
Opublikowano
Jakbyś tego nie nazywał, to będzie to RFID - klucz komunikuje się z modułem poprzez nadajnik/odbiornik - antenę z cewką za pomocą fal radiowych o częstotliwości 125kHz. To co to jest jak nie RFID? EWS II, EWS III - ten sam rodzaj transmisji.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo (było zresztą an forum), to ładowane są akumulatorki w nowszych kluczykach w kształcie diamentu. Starsze kluczyki maja zwykłe baterie wymienne, i te niestety raczej nie są doładowywane poprzez stacyjkę.
A wszystko to przez REKINA ;-)