Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas gruntownego mycia podczas demontazu popielniczek odkrylem , ze sa podswietlane , a raczej byly jak dzialalo.

Czy ktos mial z tym problemy , a moze to kwestia przepalonych zaroweczek :?:

Kabelki ok , nic nie pozrywane :wink:

Opublikowano
tak,tak wymien.

koszt jednej to 25 zlociszy!!kupowalem ostatnio

:wink:

25 PLN ?? :jawdrop:

Opublikowano
Sie Borys77. Ile! :doh: . Ja mam zwykłe żaróweczki bez-cokołowe (bańka i kabelki ) i one kosztują 1 zł na stacji CPN.

Moze w ASO

Opublikowano
Sie Borys77. Ile! :doh: . Ja mam zwykłe żaróweczki bez-cokołowe (bańka i kabelki ) i one kosztują 1 zł na stacji CPN.

Potwierdzam, koszt zarowki 1zl.

Opublikowano
Mi facet sprowadzal bo nie mial w sklepie.Zaznaczam ze to byly z modelu 97 i nie sa to tylko same gole zarowki.Sa z tymi plastykami do wpiecia w mala kosteczke.
Opublikowano
Ja nawet dawalem 80gr w zwyklym motoryzacyjnym. Za 25 wolalbym zatankowac :wink:
Opublikowano

Mam coraz mniej podświetlony kokpit...

Nie świeci jedna z żarówek(podswietlenie obrotomierza) i podswietlenie zegara oraz suwaków ogrzewania. Wiecie może jak sie do nich dostac i czy to dużo roboty?

Opublikowano
Powyżej-troche jest roboty ale jak nie zrobisz to spala ci sie w koncu wszystkie.żarówka za 25zeta :twisted2: ,ja kiedyś chciąlem kupić te żarówki do podświetlenia przełacznika świateł i też w sklepiku kolo chciał mi sprowadzac po 15 zeta-został wyśmiany,pojechałem do ASO w Bydzie na Kujawskiej i kupiłem po 3zeta,także mysle że jakby poszukac na mieście to by pewnie po zecie znalazło sie.pozdro
Opublikowano
czesc podepne sie do tematu bo nie wiedziałem nawet ,że papielniczki są podświetlone i sprawdzam i chyba faktycznie ale ]jakie tam trzeba żarówki bo nie mam ich i czy są w pomarańczowym kolorze. Wkłada sie je w takie jakby stojące w rogu wierzyczki ? [/b]
Opublikowano
czesc podepne sie do tematu bo nie wiedziałem nawet ,że papielniczki są podświetlone i sprawdzam i chyba faktycznie ale ]jakie tam trzeba żarówki bo nie mam ich i czy są w pomarańczowym kolorze. Wkłada sie je w takie jakby stojące w rogu wierzyczki ? [/b]

Witam, tak wchodza w te "wiezyczki". Wyciagasz popiolke odkrecasz 2 srubki wyciagasz plastik i wszystko masz widoczne :cool2: zarowki sa biale !

PZDR

Opublikowano
a jak sie ta żarówka nazywa jakie ma oznaczenia bo ja ich własnie nie mam

Nie pamietam dokladnie jakie ma oznaczenia, udaj sie do sklepu z wymontowana zaroweczka.... w ktorejs popiolce musisz miec zarowke (spalona) :D

Opublikowano
potwierdzam ja u siebie również wymieniałem. Kupiłem zwykłe na allegro po 1 zł szt. wyjąłem stara z tej plastikowej osłony i włożyłem nową. Z tego co pamiętam to to są takie same zarówki jak przy podświetleniu zapalniczki.
Opublikowano
ok są to 1,2 W żarówki kupiłem je za 70 groszy sztuka, ale kurde top wogule nic nie podświetla praktycznie czy u was też tak jest jak otworze popiołke to troszeczku wtedy widac ale i tak bardzo słąbiuteńko
Opublikowano

wiesz z 1,2 wata to lampki do czytania gazet nie zrobisz :mrgreen:

u mnie-świeci tak,że spokojnie skorzystasz z popielniczki

Opublikowano
ok są to 1,2 W żarówki kupiłem je za 70 groszy sztuka, ale kurde top wogule nic nie podświetla praktycznie czy u was też tak jest jak otworze popiołke to troszeczku wtedy widac ale i tak bardzo słąbiuteńko

Podswietlenie jest widoczne glownie w nocy, w dzien nic nie zobaczysz. Jak za slabo swieci to zobacz czy glowka zarowki jest prawie na samym koncu tej "wiezyczki", czesto sie zsuwa nizej przy zakladaniu, przez co slabiej swieci.

• 1 rok później...
Opublikowano

witam!po przeczytaniu tego tematu dowiedziałem się ze również mam podświetlane popielniczki tylne w e32:)do tej pory domyślałem się po obecności 2 pomarańczowych "oczek" w ścianach popielniczki ale nie widziałem żarówki więc myślałem że są do ozdoby...

właśnie wróciłem z samochodu i zlokalizwoalem te żarowki ale tylko po jednej stronie popielniczek a oczka są 2 i teraz pytania:

1. jak dostać się do tych żarówek aby je wyjać(pomimo że mam chude palce nie dałem rady :D ), a gdy wyjmę popielniczkę to nie ma żadnych śrub, o których była mowa w temacie, a plastik w którym znajduje się popielniczka jest przyklejony do boczku jakims klejem ktory wystaje przez otwory przy żarówkach.

2. kiedy podswietlane są popielniczki?przy włączonych światłach?

Ps. jest to moja pierwsza wypowiedź na tym forum i pomimo że temat jest stary nie chciałem zakładać nowego. chyba dobrze zrobiłem?

Pozdrawiam KaMeL![/url]