Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ponieważ od jakiegoś czasu mapy do naszych nawigacji są sprzedawane na 3 płytach,

pojawia się problem wymiany płyty na inną - trzeba wyłączyć system na 5 minut.

Przynajmniej u mnie każda zmiana płyty skutkuje pokazaniem się takiego komunikatu.

Teraz do rzeczy: Można samodzielnie zrestartować system nawigacji, co spowoduje załadowanie nowo włożonej płyty bez czekania tych 5 minut.

Aby to zrobić należy trzymając wciśnięte pokrętło głośności przytrzymać przez kilka sekund przyciski wyjmowania płyty CD i przycisk zmiany utworu/stacji w lewo, lub wyjmowania płyt CD i DVD zależnie od nawigacji. Tu podgląd:

http://img607.imageshack.us/img607/8979/z4rr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Po uruchomieniu się nawigacji płyta będzie gotowa do używania. Tu mała uwaga - po restarcie trzeba ponownie wprowadzić cel podróży.

Dajcie znać czy opisany sposób działa. Sprawdzone w nawigacji PROFESSIONAL w E87.

Instrukcji jak zrestartować inne nawigacje szukajcie w internecie.

Pozdrawiam

Adrian.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki, dziala w e91 navi pro

musialem skorzystać ze względu na jakas zwieche w systemie. strasznie długo się uruchamialy rozne funkcje. obeszlo się bez wylaczania samochodu

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

No tak tylko jak to jest jesli podrozuje za granice?

Jestem w Polsce i chce wyznaczyc trase do Hiszpanii, wkladam DVD3, wybieram Barcelone, wylicza trase ale nie mam droh polskich i niemieckich.

Wkladam DVD1 z Polska i resetuje tym sposobem co pisales. Plyta sie zaladowala ale teraz musze od nowa trase wyznaczyc ale nie mam juz Hiszpanii i Barcelony czy innych mniejszych miejscowosci bo sa na DVD3. Jak to zrobic?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Icrew tak to właśnie jest z tymi nawigacjami CCC trzeba zmieniać płytki. ale jak masz zamiar jechać np. do barcelony to napewno na płytce z Hiszpanią są główne drogi PL i D z częściowymi mniejszymi drogami potrzebnymi np. do zawracania. sam osobiście co roku śmigam na południe włoch i nie mam problemu wrzucam od razu płytkę gdzie są Włochy i jade :)