Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak teraz się zgodzę jeżeli ma się ograniczone fundusze na utrzymanie samochodu to powinno się kupić mniejszy silnik a to dlatego że takie V12 czy V8 muszą sobie popić ;) Nie wspominając o 8 litrach oleju czy 12 świecach ;)

hehe dokladnie. omg, miska w V12 miesci 8l oleju :jawdrop:

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

hehe dokladnie. omg, miska w V12 miesci 8l oleju :jawdrop:

Heh tak samo zareagował mój znajomy jak przymierzał się do V12 i liczył koszty.

Jak dodał do siebie 12 świec co jakiś czas, 8 litrów oleju, koszty stałe utrzymania samochodu, drobne usterki w sumie to czynności obsługowe jak ewentualna wymiana którejś uszczeli itd. to zrobił tak :duh: :mad2: :cry2: i bardzo szybko znalazł się z V12 na poziomie R6 :D

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Hehe :) R6 tez ma fajny dzwiek ... ale ja pytalem czy lepiej kupic 3,5 R6 czy 3 V8 .... w sumie pojemnosc nawet mniejsza a 8 cyl. Wg. Was ladniej brzmi V8 BMW czy R6 ? Wiem ze juz o to pytalem ale na to mi nikt nie odpowiedzial :p

Wogole dzieki za takie zainteresowanie i pomoc :D

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
Hehe :) R6 tez ma fajny dzwiek ... ale ja pytalem czy lepiej kupic 3,5 R6 czy 3 V8 .... w sumie pojemnosc nawet mniejsza a 8 cyl. Wg. Was ladniej brzmi V8 BMW czy R6 ? Wiem ze juz o to pytalem ale na to mi nikt nie odpowiedzial :

3,5 R6 tanszy przy zakupie... tansze w przypadku naprawy... no i tylko 211 KM... :mrgreen:

3,0 V8 drozsze przy zakupie... drozsze w przypadku awarii... no i az 218 kM... :mrgreen:

wybór nalezy do Ciebie.... :D

choc...

moim zdanie to szukaj siódemke w dobrym stanie... i jesli to bedzie R6 to bierz bez zastanowienia... ale jesli bedzie to V8 to równiez bierz bez zastanowienia... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Tylko nie GAZ !!!

Opublikowano
Wiadomo ze przede wszystkim bede patrzal na stan techniczny :D Chcial bym jeszcze uslyszec takie bmw V8 .... ma ktos moze jakies sample ?
Opublikowano

Witam:0

ja tam się nie znam na e32, ale mi się wydaje, ze ta z polską rejestracją jakos za nisko siedzi, juz nie owiąc o kierownicy, generalnie rzecz biorac jak na moje oko wóz parwia wrażenie mocno jeżdżonego, chociaz moge się mylić :?: druga 7 jakoś bardziej estetycznie wygląda, pomimo lekkiego obtarcia na tylnim zderzaku, to rzecz zupelnie normalne u kierowców z małym wyczuciem odległości, kewstia inna, że nie widać na fotkach jak wygląda wewnąrz :?: z pewnością wypowie się wielu kolegów bardzij zaznajomionych z tymi modelami, ale ja bardzij interesowałbym się tą granatowa :8)

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

Druga juz kiedys wskazalem w tym watku (byla jeszcze wtedy na aukcji) i uwazam , ze jest bardzo ladna :modlitwa: , ale stan trzeba samemu ocenic , bo zdjecie nie oddaje np. pracy silnika i stanu zawieszenia :wink: Cena jest dosyc okazyjna i nawet z oplatami nadal bedzie atrakcyjna , warto sprawdzic dokladnie ta oferte :cool2:

Piewsza wygladem sugeruje , ze jest mozno zajechana , a kierownica dodatkowo to potwierdza :mrgreen:

Od razu bym sobie ja odpuscil...

Sadzac po avatarze juz wiesz , ze bedzie to seria 7 :wink:

Opublikowano
TAK 7 BANKOWO :) Dzieki za odpowiedzi ..... juz za kilka dni sprzedaje Nexie i szukam czegos. Martwi mnie to ze polowa albo nawet 3/4 735i to automaty. Boje sie ze nie wytrzymam i zdecyduje sie na automat .... powiedzcie czy to bedzie faktycznie wielka pomyłka ? :shock:
Opublikowano
TAK 7 BANKOWO :) Dzieki za odpowiedzi ..... juz za kilka dni sprzedaje Nexie i szukam czegos. Martwi mnie to ze polowa albo nawet 3/4 735i to automaty. Boje sie ze nie wytrzymam i zdecyduje sie na automat .... powiedzcie czy to bedzie faktycznie wielka pomyłka ? :shock:

Pomylka ? Niby czemu...

Automat w luksusowej limuzynie jaka jest seria 7 to chyba najwlasciwszy wybor .

Jak bym kupowal siodemeczke to tylko w automacie :wink:

Opublikowano
Duzo osob radzilo zeby nie brac automatu. Podobno sie sypią i naprawa nie jest tania .... do tego mniejsze przyspieszenie.
Opublikowano
Siódemkę kupuje się głównie po to, żeby podróżować w maksymalnym komforcie, a mieszanie gałą temu nie sprzyja :). Oczywiście są od tego odstępstwa, ale wg mnie najlepszą skrzynią do 7er jest automat.
Opublikowano
Duzo osob radzilo zeby nie brac automatu. Podobno sie sypią i naprawa nie jest tania .... do tego mniejsze przyspieszenie.

Różnica w przyspieszeniach jest niewielka. A przy zakupie nie kieruj się tym, że dużo osób mówiło coś tam coś. Jeśli w poszukiwaniach pomoże Ci ktoś kto się naprawdę zna to myślę, że wybierzecie dobry, niezajechany melex.

Opublikowano

A cos nie tak z tym zderzakiem ze jest czarny ? Pytam bo nie wiem jaki powinien byc.

Jeszcze mam pytanko, jezeli pojade tam sam bez osoby ktora moze mi w jakiś sposob pomoc w ocenie stanu technicznego auta, gdzie proponujecie sie udac ... do ASO czy do jakiegos warsztatu ?

ps. co myślicie o tym kolorze ?

Opublikowano

Do ASO, albo do bardzo dobrego warsztatu, najlepiej któregoś z polecanych.

A kolor jak kolor, mi się średnio podoba, ale zdjęcia też nie są najlepsze...

Opublikowano

stary bierz automata :!: ja też się bałem takiej skrzyni a teraz nie wyobrażam sobie innej :D już wiem że następna moja osobówka będzie koniecznie z automatem. mam dobre porównanie bo na codzień śmigam terz dostawczakiem i jak ciągne się w korkach to się wściekam że niema dostawczaków na automacie bo bym sobie kupił :D . a jak się wkońcu zdecydujesz na automat to przed zakupem dobrze go sprawdz to znaczy pojezdzij maksymalnie jak najdłużej i sprawdz czy nie przechodzi w tryb awaryjny albo się nie zawiesza po przejażdzce srawdz czy wseczny wchodzi normalnie bo to najczęściej się sypie. jak wszystko będzie ok to reszta w rękach Boga ty wymieniaj tylko olej :D .

acha co do przyspieszenia to wcale niema takiej rużnicy awłaszcza na sporcie , silniki z automatem terz nie są tak wyrzyłowane jak na manualu, a pozatym kupując siudemke to przecież nie będziesz nią kręcić bączków żeby chcieć manual :D

Opublikowano
Suuuuper ! I blisko mnie, dzieki za linka, coprawda automat ale .... moze sie jednak skusze na ten automat. Prosze o opinie innych na temat tego modelu .... dzieki :D
Opublikowano
Suuuuper ! I blisko mnie, dzieki za linka, coprawda automat ale .... moze sie jednak skusze na ten automat. Prosze o opinie innych na temat tego modelu .... dzieki :D

Kozacka :cool2:

Czarna , super felgi (moj ulubiony model) , skorka :modlitwa:

Ogladaj , a jak bedzie ok to kupoj :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Hyhy ... tak sobie przegladam stary temat i jestem jej posiadaczem :D Jeszcze raz dzieki za pomoc ! Piotr E34 .... gdybys tego nie wkleil to kto wie ... moze bym jej nie znalazl :P
Opublikowano
cóż tak przeczytałem i zabrakło tego -że R6 jest na wąskiej nerce za V8 i V12 są na szerokiej - mnie osobiście szeroka nerka potęguje szerokość auta. Bardzo mi się taka podoba i taką mam :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)