Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno było już dużo tematów na temat tarcz ale chcę się upewnić przed kupnem żeby nie wydać kasy niepotrzebnie. Zdecyduję się na tarcze i klocki ATE zwykłe. Czy te z tych aukcji nadadzą się? :

http://allegro.pl/ate-tarcze-i-klocki-przod-bmw-3-e46-330d-330i-i3612079915.html

http://allegro.pl/ate-tarcze-klocki-przod-bmw-e46-330d-330i-330xd-i3661938576.html

Czy potrzebuję też kupić nowy czujnik zużycia klocków czy stary dalej może być?

Opublikowano
Kolego skoro było dużo tematów to może warto w końcu 1/2 może dokładnie przejrzeć ........................... .
Opublikowano

Nie polecam tarcz ATE. Miałem okropne bicie na kierownicy przy hamowaniu. Zaczęły bić już niedługo po montażu. Nie uznano mi reklamacji twierdząc, że przyczyna tkwi gdzie indziej, tylko że po założeniu kolejnego nowego kompletu tarcz, tym razem TEXTAR bicie przy hamowaniu ustąpiło.

Ostatnio byłem w serwisie BMW i gościu mi powiedział, że na pierwszy montaż idą TEXTAR i JURID, a jak wspomniałem o ATE to zaśmiał mi się w twarz i powiedział, że od ATE to są tylko zaciski. Co więcej po przejażdżce moim samochodem stwierdził, że mam podróbki klocków ATE. Także bardzo bym uważał na to ATE, bo większość na rynku to podróby. Nigdy więcej ATE nie kupię.

Ja wymieniałem tarcze z klockami zanim zapaliła mi się kontrolka, więc miałem zakładany z powrotem ten sam czujnik.

Opublikowano
Bo prawidłowo powinno się zakładać tarcze i klocki i nnej formy niż są zaciski. Np zaciski trw to tarcze textar, zaciski ate to tarcze trw itp
Opublikowano
Bo prawidłowo powinno się zakładać tarcze i klocki i nnej formy niż są zaciski. Np zaciski trw to tarcze textar, zaciski ate to tarcze trw itp

:duh:

Uzasadnij tę rewelację proszę.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
ostatecznie zamówilem ATE komplet, stwierdzam że z tego co pisze w internecie to każde się krzywią jednemu szybciej drugiemu wolniej nawet i nawiercane nacinane te leszpsze wersje itd... nie jeżdzę po autostradach wiec mam nadzieje że wytrzymają na moją jazde