Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z fejsem od viakena - nie laczy sie z fura z 2011r, ponoc fejsy od vaikena nie dzialaja z tymi rocznikami(oficjalne info). Ktos ma inne doswiadczenie ? Mze polecic jakis fejs ktory smiga w 2010/11 ? Jest jakis wspolny fejs dla exx po 2010 i serii fxx ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a masz u siebie CIC? bo ja u siebie mam . niestety żadnym zwykłym kablem OBD2-> USB nie mogę się z autem połączyć :/ podobno jest to właśnie spowodowane tym,że mam u siebie CIC.
  • Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawa wyglada tak, aby fejs dzialal z autami po 2008 z CIC-em nalezy przerobic interfejs w taki oto sposob:

pine.jpg

Normalnie 7 oraz 8 pin sa polaczone, delikatnie rozlutowywujemy to polaczenie miedzy 7 i 8 pinem. Wtedy fejs bedzie wygladal dokladnie jak na foto.

Jest jedna wada, taki interfejs nie bedzie juz dzialal z autami przed 2008 ;/

Moze znajdzie sie jakis madry i zamontuje przelacznik ON/OFF miedzy 7 i 8 pinem.

Informacja jest juz potwierdzona. Moj przerobiony fejs pieknie nawiazal komunikacje z autem po 2010 roku z cic-em.

8 pin jest uzywany dla k-line dlatego nie bedzie dzialalo ze starymi autami.

Opublikowano

Czy jest ktoś wstanie doradzić (dokładnie jaki?) interfejs mam kupić do mojego auta - 2006rok Wiem, że to ma być ODB2 i tyle co wiem (-;

Wlałbym aby to nie był chińczyk... Rozglądałem się na stronie Viakena, jednak nie wiem który wybrać?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Podpinam sie pod temat. Jaki inyerfejs do 184km 2011 lipiec z duza nawigacja?

Do twojego auta też jest K+DCAN, jednak taki, który działa z autami do 2012 r. Niestety te wszystkie na allegro działają do 03.2008, a później już nie.

Jak będziesz chciał sprawdzony kabelek to się odezwij, mam taki.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
nieprawda, nawet jak rozlutujesz to nie zadziała. Przerabiałem temat.

Opublikowano
Ja kupuje swoje kable trochę drożej, nie za 40 zł. W każdym razie mówię serio, że działa ze wszystkimi autami, a domyślnie pin 7 i 8 nie są zlutowane. Działa nawet z e46, ale niestety już nie z e53, dla e53 trzeba lutować.