Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem po wymianie maglownicy i do pelnej satysfakcji z wymiany brakuje mi kilka rzeczy:

1) kolo kierownicy przy jezdzie na wprost jest lekko przechylone w lewy, czy mozna to ustawic na tym gumowym krzyzaku ktory laczy wielowypust maglownicy z wielowypustem kierownicy? no i czy sruby z nakretkami ktore sa w tym krzyzaku gumowym wystarczy lekko popuscic czy trzeba calkowicie wykrecic? (ze starej maglownicy maglownicy wykrecalem caly drazek kierowniczy i nie ruszalem koncowki drazka, takze zbieznosc niepowinna sie za bardzo zmienic ale i tak pojade na geometrie)

2)kierownica nie odbija mi podczas skrecania, na starej maglownicy normalnie odbijala, czytalem ze mozna troche poluzac srube na maglownicy i wtedy bedzie odbijac, ale tam sa dwie i nie wiem ktora :/ Np na ponizszym zdjeciu widac ze jest sruba z dolu maglownicy i z przodu, wiec o ktora to chodzi?

http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/19/87/42/3619874255

3)w starej maglownicy mialem taki zabek na podkladke zabezpieczajaca do drazka kierowniczego, jak sie przykrecilo drazek to sie zaklepywalo i byla pewnosc ze sie nic nie odkreci, a w nowej nie ma takiego czego oO narazie auto stoi pod blokiem bo boje sie jezdzic zeby sie nie odkrecilo, no ale jak to zabezpieczyc? nawiercic maly zabek na ta podkladke czy dac jakis klej na gwint?

z gory dzieki za pomoc ;)

Opublikowano
musisz jechac na zbierznosc , dlatego prawdopodobnie Ci nie wraca, na stacji ustawia Ci zbierznosc i kierownice drazkami, jesli nie chcesz tak to śruby musisz całkiem wyjąc z łącznika gumowego
Opublikowano

maglownica musi być ustawiona do jazdy na wprost podczas montażu

możliwe,że była trochę przekręcona

tam powinny być znaki

sprawdż to przed zbieżnością i nie ruszaj tych śrub

Opublikowano
maglownicy w e36, e46 itd sie nie reguluje, jak odkrecisz ta srube to pozniej mozesz miec luzy, tak jak koleczy mowia musisz jechac na zbierzność, dodatkowo sam mozesz wstepnie ustawic kierownice aby byla prosto jako tako bo moze okazac sie niemozliwe i bedzie lekko przechylona, musisz odkrecic poduszke jesli masz, ustawic prosto kola i tak ustawic kierownice, tylko jak zdejmiesz poduszke to nie wlaczaj stacyjki nawet na pierwsza pozycje bo bedziesz mial blad poduchy i trzeba bedzie na kompie czyscic.