Skocz do zawartości

BMW E60 520d 177PS. Wyjęcie klapek czy nowy kolektor?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż niedawno rozebrałem trochę silnik i zajrzałem do klapek kolektora, okazało się, że ta "sztyca" która trzyma klapki złapała niesamowite luzy, teraz pytanie czy zapobiegawczo wyjąć klapki czy kupić nowy kolektor?

Opublikowano
u mnie bylo podobnie, kolektor zlapal luzy i zaczelo sie lac olejem z nieszczelnych klapek. Ja wymienilem na nowy. Tutaj na forum kazdy Ci poradzi zaslepic te klapki jakims badziejstwem z alledrogo...
Opublikowano
wczoraj wyczyscilem AGR, wyciagnalem klapki i zaslepilem je "badziajstwem z aledrogo" :duh: . 3 godz. roboty - koszt okolo 150 zl :cool2:
Opublikowano
u mnie bylo podobnie, kolektor zlapal luzy i zaczelo sie lac olejem z nieszczelnych klapek. Ja wymienilem na nowy. Tutaj na forum kazdy Ci poradzi zaslepic te klapki jakims badziejstwem z alledrogo...

:cool2: potem wymontują xenony, automat zastąpią manualem i stwierdzą że bez pdc też da się żyć... :mrgreen:

Opublikowano
to są tzw wielbiciele marki :mrgreen:

Taaaa najlepiej niech sobie kupią poloneza, dokleją znaczek BMW , wtedy nic nie trzeba będzie wywalać :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niektórzy jak nie mają nic sensownego ( na temat ) do napisania to piszę,marudzą jak wyżej.
Opublikowano
zapomnieliscie jeszcze dopisac ze Airbag-a da sie zastapic dioda! Takie patenty takze widzialem. Przeciez bez tego da sie takze zyc... :whistle:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
zapomnieliscie jeszcze dopisac ze Airbag-a da sie zastapic dioda! Takie patenty takze widzialem. Przeciez bez tego da sie takze zyc... :whistle:

.... da się żyć tylko że krócej :mad2: