Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

http://allegro.pl/bmw-e39-vanos-alu17-climatronik-skora-szyber-warto-i3636935673.html

staram się pomóc Kumplowi w zakupie swojej pierwszej Beemki. Budżet przeznaczony na auto nie jest zbyt wygórowany, więc do tematu podchodzimy z należytą ostrożnością. Wiem, że ciężko będzie znaleźć coś wartego uwagi, ale mam nadzieje że nam w tym pomożecie. Przed nami dużo zabawy mając na uwadze stan sprzedawanych aut, przekręty i inne techniki stosowane na rynku używanych BMW w Polsce. Ale do rzeczy...

Szukamy e39 w benzynie i jako swój pierwszy typ przedstawiamy 520i Touring z 1999r. Auto świeżo sprowadzone z Belgi. Kontrowersyjny trochę wydaje się przebieg, jednak oczywiście sprzedawca zapewnia że jest oryginalny :). W rozmowie telefonicznej dowiedziałem się że posiada potwierdzenie przebiegu przy okazji ubezpieczenia czy przeglądu, gdzie w Belgii jest on wpisywany na dokumentacje. Jak to jest z tymi belgijskimi przepisami? Czy taki papierek cokolwiek znaczy? Czekam na Wasze odczucia co do tego auta i ewentualne porady co do dalszych poszukiwań. Dużo zdjęć więc trochę pewnie rzeczy wychwycicie...

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADR11050GT02609

Kod typu DR11

Typ 520I TOURING (EUR)

Typoszereg E E39 (2)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 1999-04-28

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S386A DACHRELING Reling dachowy

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Pół miliona to ona miała wiele lat temu.

Ta E39 to wspaniałe źródło kłopotów.

Opublikowano
Czyli można powiedzieć, że przegląd z wpisanym przebiegiem lub ubezpieczenie, gdzie owy widnieje - można sobie wozić w schowku dla dobrego samopoczucia ? Fotele od razu rzucają się w oczy i podważają dość mocno autentyczność przebiegu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak chcesz stracić kolegę to namów Go niech kupie tę E39 :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

w Belgii to nawet nie ma co szuka tej cenie.

zobacz jak kiera przy realnym 350000tkm wygląda :arrow: 520i, a jak w tej z ogłoszenia.

Edytowane przez pete_wwa

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ogólnie jak tak na wypicowanych fotach wygląda to w realu będzie sedes.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
I jeszcze handlarzyna ma czelnosc przebieg skrecic na 190k, 190k to on mial w 2004r, teraz to juz z 600k dobre ma nalatane, ta skora i kierownica wygladaja tragicznie, czy handlarze naprawde mysla, ze ludzie sa tak glupi jak oni i wierza w przebiegi 14letnich wołów roboczych na poziomie 5letniego auta kompaktowego ? Ręce opadają :duh:
Opublikowano
Kanapa naprawde niezle nalatana,u znajomego po 700 tyś w e39tak nie wygladała a o kierze nie ma co wspominać nawet :duh: Niech kolega lepiej sobie odpusci bo szkoda zachodu :nienie:
Opublikowano

Witam,

przede wszystkim dzięki za opinie, które tak naprawdę nie pozostawiają większych złudzeń co do tego konkretnego modelu. Dzięki także w imieniu mojego Kolegi, który po przeczytaniu powyższych postów może zmieni trochę kryteria przy poszukiwaniu auta.

Jak znajdziemy coś mniej "zajechanego" to mam nadzieje że również podzielicie się swoimi opiniami.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie ładne wnętrze :duh: tak z ciekawości, czym kolega jeździł wcześniej? Żeby nie brakowało mocy, jeździłem sedanem i dla mnie zdecydowanie nie daje rady a touring jest cięższy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dla mnie zdecydowanie nie daje rady a touring jest cięższy.

Jeżdziłem też sedanem w tym silniku i w porównaniu do mojego 2.5d to masakra , aż zbrzydło ciskać pedał gazu do podłogi .