Skocz do zawartości

e46 m54b22 - po podłączeniu nowego alternatora..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przejdę od razu do rzeczy:

Padł mi alternator i naturalnie został wymieniony na nowy, 120A.

Dodatkowo gdy auto stało u mechanika, poprosiłem o zamontowanie nowych ringów (przednie lewe nie działały) oraz podciągnięcie ręcznego.

I teraz tak: odpalam autko, świeci się kontrolka która przedstawia samochód (ta gdzie także wyświetla światła, otwarte drzwi i bagażnik) i w momencie gdy przekręcam włącznik świateł - znika ten obrazek samochodu, świateł, drzwi itp.. :) gaśnie cały ten obrazek i jest czarno :)

moje pytanie: co jest? mechanik coś źle podłączył podczas montażu ringów? czy co?

Opublikowano

Ten wizerunek jest wyświetlany tylko gdy masz otwarte któreś drzwi, klapę bagażnika i przepalone żarówki.

Otwórz drzwi to pojawi się symbol auta wraz z informacją, które drzwi są otwarte.

Spali się żarówka to będziesz widział w którym miejscu należy jej szukać.

Świeciło sie cały czas bo pokazywało uszkodzenie jakiejś żarówki, pewnie lewego ringa.

Opublikowano

Wszystko się zgadza ;) Dzięki Panowie.

Paliła się cały czas właśnie z tego względu jak napisał 330i - tzn bo wyświetlało przepalony lewy przedni ring ;)

Teraz cyk, przełączam na światła i wizerunek auta znika. Zapala się np jak ktoś drzwi otworzy czy cuś takiego.