Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie - jak sprawdzić czy kupowany zderzak do BMW E90 sedan 2006 rok (przedlift) jest oryginalną częścia Bmw a nie jakimś zamiennikiem? Lepiej kupic nowy zderzak czy uzywany? - obydwa trzeba będzie i tak malowac... Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

zamienników nie ma bo po co skoro jest tyle z rozbiórek .

kup cały nie klejony z wypełnieniem na allegro i będzie ok.

Ori są bardzo bardzo mocne , wiem coś o tym :mrgreen:

Opublikowano

Witam. Jakie wypełnienie? Na allegro jest kilka nowych sztuk do malowania, tylko zastanawiam sie czy to nie nie są podróbki czyli zamienniki? Ktos coś wie na ten temat? Pozdro.

Ori używane tylne prawie wszystkie mają połamane te uchwyty po bokach....

Opublikowano

Zamienniki są tak podłej jakości, że wyczujesz to na kilometr. Np. tutaj - http://allegro.pl/bmw-3-e90-e91-zderzak-przedni-przod-nowy-i3560199382.html.

Najlepiej to podjechać samemu na jakiś szrot. Oryginalne mają po wewnętrznej części wbite oznaczenia BMW, datę produkcji oraz numer części OEM. Do reszty, jak jest napisane na alledrogo, że oryginał to przysługuje Ci prawo zwrotu pieniędzy jak będzie inaczej. Zadzwoń, zapytaj sprzedawcy niech potwierdzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
W używanych tylnich zderzakach często sa połamane te boczne uchwyty, czy to przeszkadza w czymś? Będzie odstawal zderzak czy coś? Czym sie kierować podczas kupna używanego zderzaka? Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Swego czasu szukałem przedniego zderzaka. Oryginalne (z odzysku) powinny mieć nalepkę na której jest nawet kod koloru lakieru jakim były pomalowane w fabryce.
Opublikowano

Najlepiej samemu pojechać na szrot i oglądnąć co tam mają. Nie zwracaj uwagi na rysy, każdy je będzie miał, bez lakierowania się nie obędzie. Nawet jak go od razu nie zapakujesz do samochodu bo się nie zmieści, to możesz ostatecznie poprosić o wysłanie kurierem albo podjechać czymś większym później.

Pozdrawiam

Opublikowano
Gdzie szukac takiego ori z całymi uchwytami? Wszystkie które ogladałem miały połamane lub urwane te zaczepy....

Zazwyczaj jak tylne zderzak ściągają to zaczepy są połamane - ale spec od plastików zrobi Ci to w 10 minut za 10zł więc zaczepami bym się nie martwił

Opublikowano
No właśnie, oglądałem już chyba 5 zderzaków tylnych i wszystkie mają po bokach te uchwyty pourywane lub połamane.... wiecie ile kosztuje nowy zderzak oryginalny ?
Opublikowano
Znalazłem jeden zderzak tylni, ale ma przerwany ostatni uchwyt - okragły ( chyba ten mocujący) i jedno przerwane to uszko, a poza tym jest ok, ale musiałbym go przemalować, bo ma inny kolor niż auto. Jak sądzicie - brać go, a te elementy skleić albo dać jakąś podkładkę i będzie bez problemu trzymało ?