Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ponieważ nie mogę sciągnąć oparcia od siedziska, moze ktos rozbieral fotel i wie jak rozebrać?

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano

"sciągnąć oparcia od siedziska"? - zupełnie nie pojmuję.

Wyraź się jaśniej, bo nie wiadomo o co chodzi?

Może chcesz zdjąć z tyłu oparcia tą maskownicę, czy jak to zwał?

Jeśli tak to na dole samym masz po śrubce z lewej strony i prawej. Odkręcasz i wysuwasz tą dyktę do góry.

TYLE.

JUST HT
Opublikowano

Sebo sie wyrazil jasno i wyraznie ze chce oddzielic siedzisko od oparcia a nie tylna maskownice siedzenia.

Sprobuj zdemontowac plastiki na bokach siedzenia. Powinna byc tam bys sroba do odkrecenia oparcia.

Opublikowano

Rozbierałem już kilka foteli bmw i z tego co wiem to nie da się tego zrobić - mechanizm oparcia.

Jeśli chodzi o zmianę tapicerki to nie trzeba demontować oparcia.

JUST HT
Opublikowano

odkręć najpierw tylne plastiki - śrubki są od spodu i plastik jest na wsówki - trzeba lekko szarpnąć do góry

oparcie jest przykręcone do siedzenia przy pomocy dwóch płaskowników

jak znajdziesz te śrubki od spodu, to robota jest prosta jak drut

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Dzięki za pomoc. Faktycznie sciągniecie oparcia to prosta rzecz, tylko dwie śrubki i do góry. Wuciągnałem także mechanizmy do ustawienia też prosto. Wyciągnąć pierścień zabezpieczajacy i do góry. Wielke dzieki :cool2:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a u mnie zeskoczyła linka w fotelu i nie chce sie uchylac zeby mozna było do tyłu wsiasc.

czy jak je rozbiore tak jak opisaliscie to jest tam cos skomplikowanego z naprawiniem tego?

chodzi mi o e36