Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey!

Czy Wy też macie tak w swoich jedynkach, że jak jest zimny silnik to wyraźnie silnik ma większego kopa? Wiadomo na zimnym silniku nie można piłować i tego nie robię ale jednak bardziej czuć te konie:)

Pozdtawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano
Ja tam swojej nigdy nie goniłem od razu po odpaleniu, zwłaszcza zimą. Nawet zauważyłem, że w momencie gdy dopiero ruszę i daję na każdym biegu bardzo mało gazu to silnik jest lekko marudny i czuć delikatne skoki - nie ma w pełni płynnego przyspieszania. Większe dodanie gazu rozwiązuje sprawę. Ale w drugim aucie (również benzyna) też tak się dzieje.
Opublikowano
Też nie gonię swojej na zimnym jednak autko jest bardziej czułe na naciśnięcie gazu. Ale to takie moje subiektywne odczucie :roll:
Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano
Nawet zauważyłem, że w momencie gdy dopiero ruszę i daję na każdym biegu bardzo mało gazu to silnik jest lekko marudny i czuć delikatne skoki - nie ma w pełni płynnego przyspieszania. Większe dodanie gazu rozwiązuje sprawę.

U mnie czasem to samo, z tym lekkim szarpaniem na zimnym przy delikatnym przyspieszaniu. Jak sie pocisnie mocniej to tego nie ma.

Co do większego ciagu na zimnym... nie wiem, może. Napewno jak jest zimniej na dworze tym lepiej ciągnie bo zasysa zimne powietrze a to jak wiadomo polepsza osiągi (choćby dlatego stożek montuje sie jaknajdalej od goracego silnika).