Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po półrocznym poszukiwaniu w końcu zakupiłem swoją wymarzoną 540i touring 01' m-pakiet w manualu.

Śmiga pięknie ,ale po 2 tygodniowym użytkowaniu i przejechaniu ok 1000km mam parę pytań.

1. Czy układ kierowniczy przy wyższych prędkościach się usztywnia ,czy opory na kierownicy występują przez uszkodzony któryś z elementów układu? :roll:

2. Obroty na biegu jałowym podczas postoju spadają poniżej kreski (czyli to jakieś 300-400) - jakie powinny być normalne?

(wcześniej miałem 523i i obroty zawsze trzymał nad kreską)

3. Temperaturę otoczenia podaje -40 ,ciężko dostać się do tego czujnika ?

4. Po zalaniu płynu do spryskiwacza nalało mi się do buta :evil: wszystko wyleciało szparą między błotnikiem a zderzakiem wtf - jak się dostać do tego zbiorniczka, bo pod maską tylko szyjkę widać?

5. Duża navi - początkowo myślałem że fabryczny sub w bagażniku nie działa ,ale po wnikliwych testach okazało się że jednak plumka ,tylko cicho - w menu brak opcji podgłośnienia suba - czy tak powinno być ?

ps. może ktoś załatwić papiery na butle podtlenku lpg ? :norty: bo w tym TDT - ehhhhhh :shock:

Pozdrowienia dla forumowiczów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Tak, utwardza się.

3. Czujnik masz przed prawym przednim kołem, w osłonie pod zderzakiem.

4. Zdejmij prawe przednie koło i nadkole, za kołem masz zbiorniczek.

Opublikowano

Masz obroty na jałowym 300-400? Zdecydowanie za nisko, tak z 600-700 powinno być. Ale to da się z kompa ustawić. Ewentualnie któryś z elementów masz walnięty i komp silnika nieprawidłowo steruje pracą. Może to być przepływomierz lub przepustnica.

A w ogóle, to gratuluję 540-ki.

Opublikowano
...a dziękuję ,czaiłem się od dłuższego czasu ,myślę że nie będę żałował ,muszę tylko dojść do ładu z tymi pierdołami ,a i jeszcze czujniki parkowania nie działają :? przy włączeniu wstecznego ciągły sygnał ,denerwujące
Opublikowano
Miesiąc temu kupiłem 520i z 1998 roku i wydaje mi się, że rzeczywiście, przy wyższej prędkości chodzi odrobinę ciężej. Ale to może jestem w szoku pozakupowym nadal :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.