Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam bmw e39 520i 97r sedan silnik 2.0 150km benzyna i lpg sekfencja

Problem polega na tym ze samochod stracil moc ma duze spalanie i problem z obrotami tzn rozpedzam sie do 3 tys zmieniam biegi i obroty zamiast spadac to stoja w miejscu i po jakis 4-5 sekundach dopiero spadaja rzadko sie to dzieje z tymi obrotami ale sie dzieje i nie ma znaczenia czy zimny czy cieply

a wiec zaczne od poczatku

przebywajac w polsce na urlopie dzien przed wyjazdem do holandi zaczalo go cos bolec z tymi obrotami, pojechalem podpiacgo pod kapa niestety nic nie pokazalo. objawy to duze spalanie i brak mocy np jak jade dwojce lekko depne gazem a tam zaraz spalanie mi pokazuje na liczniku 25l wzwyz a wczesniej tak nie bylo i fatktycznie w teori tak wyszlo bo na butli trasa robilem wczesniej 320-340km teraz z ledwoscia 240km. no i pod gorki nie chce jechac jakby go trzymalo cos za zderzak ale tak bardzo mocno . przeplywka sprawna, przepustnica wyczyszczona , pali na wszystkie gary sprawdzalem . zapomnialem dodac tak jak wyjechalem z polski tak dojechalem do holandi ale mocy brak totalnie i spalanie bardzo wysokie pomocy na l ii na benzynie objawy identyczne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pojechalem podpiacgo pod kapa niestety nic nie pokazalo

Na pewno coś pokazało,tylko może zbyt mało ogarnięty mechanik tego nie zauważył :nienie:

INPA zawsze pokaże jakieś zawyżone lub zaniżone wartości,tylko trzeba je umieć dobrze odczytać i prawidłowo zinterpretować.

Opublikowano
przepustnica czyszczona przez mechanika srodkiem do gaznikow i jest sprawna na 100% a komputer na prawde nic nie wykazuje ratujcie silniczek krokowy tez wyczyscilem lepiej sie wkreca na obroty no ale dalej brak mocy
  • 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

wita,

szukam rozwiazania .a tematy o duzym spalaniu umieraja jak muchy :duh: :mad2:

z mojä bee nie idzie sie nudzic