Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam problem taki, że po wciśnieciu gazu do dechy, samochód reaguje na niego po 2 sekundach.

Wyglada to tak, ze wciskam gaz do konca, obroty leciutko sie podnosza, minimalnie spadaja i dopiero łapie normalny ciąg.

Wymieniony elektrozawor egr, przewody podcisnienia, wyczyszczony egr

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano (edytowane)

Widzisz kolego, tak to jest oszczędzić parę złoty na samochodzie, widzę, że same problemy masz, samochód reaguje po 2s bo pewnie turbo zaczyna dmuchać od pewnego momentu, sprawdź przepływkę jak nie to możliwe, że to geometria w turbie.

EDIT: Albo wtryskiwacze, skoro mówisz, że po wciśnięciu gazu obroty spadają, podłącz INPĘ i sprawdź korekcje.

Pzdr

Edytowane przez kamiloo98

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Blad cyrkulacji spalin byl przed wymiana elektrozaworu.

Nie ma innych bledow.

Opublikowano
Widzisz kolego, tak to jest oszczędzić parę złoty na samochodzie, widzę, że same problemy masz, samochód reaguje po 2s bo pewnie turbo zaczyna dmuchać od pewnego momentu, sprawdź przepływkę jak nie to możliwe, że to geometria w turbie.

Pzdr

To że nie chciałem Twojego kombi nie znaczy że oszczędzałem samochód, budżet miałem do 37tys i do tylu szukałem. Zawsze przy kupnie zdaje sobie sprawe, że nie znajde nowego z salonu :)

Wymiana elektrozaworu moim zdaniem nie jest czymś nad czym trzeba płakać, przy kupnie zostawiam sobie zapias pieniędzy i tak.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymiana elektrozaworu moim zdaniem nie jest czymś nad czym trzeba płakać, przy kupnie zostawiam sobie zapias pieniędzy i tak.

o ile to jest to. może się okazać że na szukanie usterki wydasz w x.xxx zł no ik upe nerwów których nie da się przeliczyć na pieniądze

podpinałeś pod ten komputer?

Opublikowano

Jeszcze powiedz czy masz automatyczna czy manualna skrzynie biegów , bo może to uczucie ze po 2 s Ci zbiera samochód po wciśnięciu pedału gazu to tzn "kicker" , który Ci redukuje w ciągu tych kilku sekund biegi niżej i masz potem sporo mocy, jak nie to cudów nie ma, podjedz, podepnij pod komputer, przejedz się z fachowcem niech sprawdzi Ci jak dmucha twoje turbo bo może mapa jest zła

PS: cały czas od zakupu miałeś te opóźnienie?

Opublikowano

Pzdr

To że nie chciałem Twojego kombi nie znaczy że oszczędzałem samochód, budżet miałem do 37tys i do tylu szukałem. Zawsze przy kupnie zdaje sobie sprawe, że nie znajde nowego z salonu :)

Masz złe podejście do sprawy :) kupa ludzi ci pisała o możliwych problemach z igiełkami z allegro w kwotach które podałeś, na końcu się okażę że tanie było brać tą od Kamila :), byłeś mądrzejszy to teraz szukaj $$$ usterki/usterek i ją/je naprawiaj $$$ :)

pzdr. Łukasz

Opublikowano

Tak swoją drogą moja poszła za 37k, a przez wszystkie typowe dla E90 usterki przerbnąłem w czasie użytkowania samochodu, więc to był główny atut, nie zapominaj, że spotkała cię dopiero jedna usterka, a takowych E90 posiada wiele więcej.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł