Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam maly problem z moim BMW po przekręceniu stacyjki wszystki kontrolki są wszystko działa ale nie chce zapalić, silnik nawet nie kręci, próbowałem popchać ale nie staty też nie odpaliła o co może chodzić ? Pozdrawiam. :D
Opublikowano
Próbowałeś na krótko?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Immobilizer? Albo ktoś kod na OBC ustawił (jak masz duży komputer)?

Zakładam, że jeśli próbowałeś na zapych to nie automat - bo jak nie jest P dokładnie zapodany to automata też nie zapalisz.

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano
Immobilizer? Albo ktoś kod na OBC ustawił (jak masz duży komputer)?

Zakładam, że jeśli próbowałeś na zapych to nie automat - bo jak nie jest P dokładnie zapodany to automata też nie zapalisz.

Każdy automat uruchomisz w 2 położeniach manetki - P oraz N (na tych 2 położeniach masz możliwość zakręcenia rozrusznikiem).

piter-p - sprawdź, czy czasem rozrusznik Tobie nie robi zwarcia.

Pozdrawiam

Opublikowano

Każdy automat uruchomisz w 2 położeniach manetki - P oraz N (na tych 2 położeniach masz możliwość zakręcenia rozrusznikiem).

To ja wiem. Chodziło mi o to, że jak nie jest dokładnie wajcha ustawiona to nie da rady. Czasami wydaje się, że dźwignia jest na P, a parę milimetrów brakuje. Już się tak przestraszyłem parę razy, że mi rozrusznik klęknął. Wystarczy lekko dopchnąć do samego końca i już OK. Może to u mnie takie czułe tylko jest ale jak ktoś tego nie wyłapie to można faktycznie spanikować.

Zresztą to i tak pewnie nie ma znaczenia bo mniemam że kolega manuala nie może odpalić :)

Jeśli na pych też nie pali to ciągle obstawiam immobilizer lub kod w OBC. Z tym że po bodajże 3 próbach odpalenia z zapodanym kodem auto zaczyna trąbić (albo po 3 nieudanych próbach wpisania kodu??? już nie pamiętam...).

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg