Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam potrzebuje dostac sie do klamki od wewnatrz (dzwi pasazera z przodu) jak mam najlepiej zdajc boczek aby go nie polamac??e36 91r w dzwiach elektryka tylko lusterek
Opublikowano
Odkręć 2 śróbki pod rączką do zamykania drzwi,wypnij pokrętło do szyby (jest na zatrzask ) obudowe klamki lekko podważ i wysuń do przodu,tapicerkę musisz podważyć i pociągnąć do siebie ( jest na zatrzaskach ) a jak wypniesz to górną część ( tą przy szybie ) do góry.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Sorki, ze rozgrzebuje temat.

Wariuje mi centralny i szukam przyczyny. Postanowiłem dobarac sie do boczka drzwi przednich od strony pasazera. zobaczylem tam 3 wiazki. 1 do zamka, 2 do glosniczka i 3 (ta przy glosniku) nie jest do niczego podlaczona. Kable sa koloru niebiesko-bialy i drugi niebiesko-brazowy. Do czego moze byc to kostka? Mam 318 e36 z '91 r. a szyby sa na korbke.

Boggy e36 moze Ty wiesz, bo widze,ze wiesz co piszesz :roll2: :D

Opublikowano

niezabardzo rozumiem,

1 od jakiego zamka wiązka i jaka (chodzi o centralny)?

2 co do wiązki 2 i 3 opisanej przez ciebie to zabardzo nie pomogę bo nie mam głośników w boczkach

piszesz że 2 wiązka wchodzi do głośnika a 3 jest przy głośniku ,ale jak wychodzi gdzieś,głosnik gra czy nie (tego też nie rozumiem za bardzo?)

Opublikowano

Tak, jedna wiazka idzie do centralnego (ktory nota bene raz dziala a raz nie), druga wiazka jest podlaczona do glosniczka - chociaz to dziala jak nalezy :P no i ta trzecia. Nie mam gdzie jej podlaczyc, bo tam nie ma do czego.

Moze to autko kiedys mialo elektryczne szyby :?: Widzialem drzwi z podwujnymi glosnikami, tzn. w drzwiach byly 2 glosniki

Moze ewentualne podgrzewanie zamka :?:

Moze, moze... :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

jeżeli jest kaka przyczyna centralnego jak:

ty zamykasz a po chwili samo otwiera

to sprawdź kable w klapie bagaznika ta wiązka co idzie z podszybia do klapy :?

w wielu przypadkach E-36 jest to przetarcie/połamanie/zmęczenie kabli

Opublikowano
Wiazke juz zalatalem :8) pozostal mi do wymiany czujnik otwartych/zamkinietych drzwi. :| Juz sie rozejrzalem za drugim :roll2: Nie dziala mi prawidlowo zamek od strony pasazera, tzn. nie zawsze moge nim zamknac (czyt. centralnym) samochod (od strony kierowcy jest OK). Nie wiem czy to pomoze ale mysle o dobraniu sie jakos do zamka i polikwidowaniu luzow na ciegnach. Moze to pomoze :?: