Skocz do zawartości

jak zdjac boczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam potrzebuje dostac sie do klamki od wewnatrz (dzwi pasazera z przodu) jak mam najlepiej zdajc boczek aby go nie polamac??e36 91r w dzwiach elektryka tylko lusterek
Opublikowano
Odkręć 2 śróbki pod rączką do zamykania drzwi,wypnij pokrętło do szyby (jest na zatrzask ) obudowe klamki lekko podważ i wysuń do przodu,tapicerkę musisz podważyć i pociągnąć do siebie ( jest na zatrzaskach ) a jak wypniesz to górną część ( tą przy szybie ) do góry.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Sorki, ze rozgrzebuje temat.

Wariuje mi centralny i szukam przyczyny. Postanowiłem dobarac sie do boczka drzwi przednich od strony pasazera. zobaczylem tam 3 wiazki. 1 do zamka, 2 do glosniczka i 3 (ta przy glosniku) nie jest do niczego podlaczona. Kable sa koloru niebiesko-bialy i drugi niebiesko-brazowy. Do czego moze byc to kostka? Mam 318 e36 z '91 r. a szyby sa na korbke.

Boggy e36 moze Ty wiesz, bo widze,ze wiesz co piszesz :roll2: :D

Opublikowano

niezabardzo rozumiem,

1 od jakiego zamka wiązka i jaka (chodzi o centralny)?

2 co do wiązki 2 i 3 opisanej przez ciebie to zabardzo nie pomogę bo nie mam głośników w boczkach

piszesz że 2 wiązka wchodzi do głośnika a 3 jest przy głośniku ,ale jak wychodzi gdzieś,głosnik gra czy nie (tego też nie rozumiem za bardzo?)

Opublikowano

witam

ta wtyczka jest bodajze do głosnika wysokotonowego

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

Tak, jedna wiazka idzie do centralnego (ktory nota bene raz dziala a raz nie), druga wiazka jest podlaczona do glosniczka - chociaz to dziala jak nalezy :P no i ta trzecia. Nie mam gdzie jej podlaczyc, bo tam nie ma do czego.

Moze to autko kiedys mialo elektryczne szyby :?: Widzialem drzwi z podwujnymi glosnikami, tzn. w drzwiach byly 2 glosniki

Moze ewentualne podgrzewanie zamka :?:

Moze, moze... :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

jeżeli jest kaka przyczyna centralnego jak:

ty zamykasz a po chwili samo otwiera

to sprawdź kable w klapie bagaznika ta wiązka co idzie z podszybia do klapy :?

w wielu przypadkach E-36 jest to przetarcie/połamanie/zmęczenie kabli

Opublikowano
Wiazke juz zalatalem :8) pozostal mi do wymiany czujnik otwartych/zamkinietych drzwi. :| Juz sie rozejrzalem za drugim :roll2: Nie dziala mi prawidlowo zamek od strony pasazera, tzn. nie zawsze moge nim zamknac (czyt. centralnym) samochod (od strony kierowcy jest OK). Nie wiem czy to pomoze ale mysle o dobraniu sie jakos do zamka i polikwidowaniu luzow na ciegnach. Moze to pomoze :?: