Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
jak sprawdzić przepływomierz Edytowane przez koli83
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Normalnie.

Bierzesz sobie interfejs diagnostyczny, do tego najprostszy program INPA i sprawdzasz.

Napisał byś coś więcej dlaczego chcesz sprawdzać przepływkę, i jakie masz objawy.

Przy okazji, popraw tytuł, bo temat poleci do kosza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podpinasz auto pod kompa, odpalasz INPĘ potem parametry Live Data z zakładką, gdzie jest pokazana praca przepływki. Jedziesz 50 km/h na 3 biegu po czym wciskasz gaz do dechy i obserwujesz jaki maksymalny parametr zmierzy Ci przepływka. Nowiutki przepływomierz w max momencie mierzy do 1200 jednostek. Ja miałem swój przepływomierz wydaje się w miare dobry - mierzył w granicach 950 jednostek. Ale tylko mi się wydawało, że jest dobry. Jak niedawno zamontowałem nowiutki wkład Pierburga to mi teraz na 1200 jednostek wskazuje i auto odżyło. No i oczywiście parametry wymagane powinny w miarę się pokrywać z tym co mierzy przepływka. U mnie nie jest jeszcze wszytko ok bo parametr wymagany przez komputer zatrzymuje mi się przy 780 jednostkach i ani drgnie dalej. Nie wiem czy mam jakąś nieszczelność w podciśnieniach czy pompa vacum już nie daje 100% mocy. Muszę to sprawdzić.

Pzdr.