Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :wink:

Mam pytanie dotyczacze kosztow swapa jak w tytule. Wiem juz ze skrzynia wal i dyfer moze zostac od m40 ale co z elektryka? Podejdzie komputer od m40? I co ze sprzeglem? Mozna zostawic jednomas jak w aucie nie ma klimy? Jak ktos robil takiego swapa to prosilbym o podanie w przyblizeniu kosztow takiego zabiegu. Z gory dziekuje ;)

Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano (edytowane)

Jest to wydatek kilku tysięcy :min 4k

Jeśli chodzi o komputer to wydaje mi się że musi być od wersji silnika jaki zakładasz

Sam kiedyś robiłem swap w renault z 1.6 16v na 2.0,16v i na początku dałem kompa od 2.0 8v przez co miał mniej mocy co było odczuwalne i nawet troszkę inaczej chodził

Sonde lambda też trzeba było wymienić i takie rzeczy jak piasty zwrotnice amorki spreżyny przewody paliwowe zbiornik pompe półośki

Firmy zajmujące się tego typu zabawą biorą 2k za robociznę a elektryk może wykasować okrągłe 500pln

Edytowane przez czaris
Opublikowano
Kupujesz silnik z wiązką kompletną nie pociętą z kompem i wkładasz , komp z M40 nie podejdzie , jak będziesz kupował weź od sprzedawcy przepływke , kompa , łapy silnika ja miałem koszty tylko kompletnego silnika czyli 2 tys reszte robiłem sam
Opublikowano
Dzieki kolego ;) O zawieche sie nie martwie bo mam od m3 takze powinna utrzymac ;p
Opublikowano
Z tego co wiem zawiecha i hamulce zostaja, hamulce dopoki sie nie skoncza podobno dadza rade a skoro mam od m3 to tam trzyma sporo ciezszy silnik niz 2.5. No i czesc kosztow tez sie wraca bo sprzedaje swoje czesci
Opublikowano
W vinie mam zakodowane ''m podwozie sportowe'' no i rzeczywiscie jest sztywna i nizsza niz normalne e36 ale czy to m-tech czy od m3 to nie wiem w sumie dokladnie, ale jak by bylo m-tech to chyba by pisalo ze m-tech