Skocz do zawartości

...PROBLEM Z NAWIEWEM...:E46.320d.150KM.2003

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie.

Mam problem z nawiewem. Od pewnego czasu nawiew zaczął żyć własnym życiem, czyli działa kiedy mu się zechce. Włączam go, sterownik działa, mogę regulować siłę nawiewu i temperaturę ale tylko wirtualnie, bo tylko na wyświetlaczu, bez nawiewu-silnik się nie włącza.Po pewnym czasie (tj. po 10min, 2 dniach czy tydzień póżniej) kiedy to już się przyzwyczaiłem, że nie mam nawiewu- sukinsyn się sam włącza i działa sobie jakiś czas.

1.Wymieniłem silnik od nawiewu (dojście-masakra, musiałem odkręcać kolektor), po czym nic się nie zmieniło dalej sam sobie jest panem, działa-nie działa.działa20min potem znowu nie działa, a teraz nie działał ze 3,4 dni po czy się włączył na parę minut

2. Wymieniłem konsole sterującą, no ten panel pod radiem- i dalej qrwa nic. Raz działa, raz nie działa.

3. Sprawdziłem bezpieczniki, (co powinienem zrobić na samym początku), wszystkie gitara

4. Rozkręciłem panel sterujący. Przedmuchałem i przeczyściłem czujnik, całą płytkę- dalej to samo, CZYLI NIC !!!!

POMOCY

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to kolego zanim się za to wziąłeś trzeba było tu zapytać, myślę, że wszyscy się zgodzą, że to "JEŻ". Poczytaj, było sporo o tym na forum. Możesz sam naprawić jak masz lutownicę i trochę zdolności manualnych.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii