Skocz do zawartości

Rozszczelnianie szyb przy otwieraniu e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW e46 2000r. sedan ( od dwóch lat ); przy otwieraniu drzwi przednich, elektryczne szyby opadają ok 1cm a przy zamykaniu automatycznie się podnoszą ... nie wiem ku czemu ma to służyć ale tak jest i już :)

wczoraj zapodział mi się kluczyk, który zawsze używam i użyłem zapasowego w którym pilot nie działa i otwierałem i zamykałem z kluczyka ... i nagle w drzwiach kierowcy przestała się ta szyba opuszczać ; siedzi sztywno przy otwieraniu i zamykaniu drzwi ( prawa strona dalej opada i unosi się )

Czy możliwe, że jakimś cudem wyłączyłem tą funkcję z drzwi ????

Opublikowano
Może masz wsadzony moduł komfortu z cupe??
KOZIOL
Opublikowano
Prawdopodobnie trzeba zakodować moduł komfortu od nowa. Zrobi to tylko ktoś specjalizujący się w BMW, żaden zwykły/dobry mechanik z kompem nie ogarnie tego. Spróbuj w tym dziale znaleźć kogoś kto ci to zrobi za przysłowiową flaszkę pewnie http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=110554
  • 3 lata później...
Opublikowano
o znalazłem ;) i jak rozwiązałeś ten problem z rozszczelnieniem tych szyb bo mam to samo, jak pamiętasz co rozwiązało ten problem to bym był wdzięczny :)
Opublikowano
^ Dopytam, żeby rozwiać wątpliwości. Jak rozumiem kolega ma sedana lub touringa? Bo jak Coupe to nic nie robić, tak ma być.