Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panie i Panowie ! Mam problem w buni , na wszelkie sposoby próbowałem włączyć podgrzewanie lusterek w swojej e91 ale na nic moje starania ! czy możecie wytłumaczyć mi jaki jest mechanizm działania ... czy załączy się dopiero jak temp. spadnie ???? wiem że jak kupiłem samochód w kwietniu to działały teraz nie ... bezpieczniki sprawdziłem wszystko gra ...
Opublikowano

miałem podobny problem.

lusterka zaczęły grzać w temperaturze poniżej +5'C. do tej pory nie wiem co je uruchamia.

spotkałem się ze stwierdzeniem, że grzanie lusterek uruchamia sie po włączeniu wycieraczek.

w każdym razie, nie stresuj się tylko poczekaj na chłodniejsze dni.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano

Sam już nie wiem czytam na forum że jeśli się ma białe lusterka to nie ma pogrzewania ??? ja mam białe ! alee.... dałbym sobie rękę obciąć że grzało w kwietniu dodam również że ludzie piszą , jeśli się ma halogeny to i podgrzewane lusterka są ... sam już nie wiem ...

jest to 2006r. e91 i nie chce mi się wierzyć że nie mam podgrzewanych i w wyposażeniu też nie widzę pozycji podgrzewanych byłem nie dawno w serwisie i nie zwróciłem uwagi .. generalnie jedno szkło mam do wymiany i w serwisie jak chciałem wymienić gość podał na spisie że szkło i wkład do wymiany a nie sądzę że zrobiłby tak że jedno by grzało drugie nie ...

• Członkowie klubu
Opublikowano

1. zdejmij plastikową osłonę lusterka,

2. wypchnij delikatnie szkło, odłącz 2 czarne przewody od szkła,

3. przeczyść styki zarówno na przewodach i lusterku,

4. przyłóż szkło wepnij przewody na styki (masz za grube paluchy , użyj żony,albo szczypiec)

5. dopchnij szkło na miejsce, załóż obudowę i voila, podgrzewanie dziala, cała operacja 10min :cool2:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Witam Panowie ! Chciałem przeprosić .. otóż mam niebieskie lusterka nie białe jak wcześniej pisałem .. po prostu nie spojrzałem dobrze ! do tego wszystkiego udało mi się złapać moment kiedy grzeją .. działają przy włączonym podgrzewaniu tylnej szyby i dopiero jak spadnie temp. poniżej 12 stopni
Opublikowano
Witam Panowie ! Chciałem przeprosić .. otóż mam niebieskie lusterka nie białe jak wcześniej pisałem .. po prostu nie spojrzałem dobrze ! do tego wszystkiego udało mi się złapać moment kiedy grzeją .. działają przy włączonym podgrzewaniu tylnej szyby i dopiero jak spadnie temp. poniżej 12 stopni

A u mnie włączają się samoczynnie gdy jest odpowiednio chłodno, bez włączania ogrzewania szyby tylnej, przedniej, siedzeń, świateł, czy ketapulty. :mrgreen:

Kiedyś w oplu włączały mi się razem z szybą tylną. :|

Pozdrawiam