Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak odkręcić 3 śrubki krzyżakowe, które trzymają wnętrze lampy w E34. Chcę je wyczyścić,bo mało co widać, jak zapadnie zmrok. Są tak zapieczone, że nawet nie drgną. Psikałem sonaxem(takie wd40),pukałem leciutko młotkiem-nic. Jedną z nich już lekko zniszczyłem poprzez przekręcenie wkrętaka na śrubce. :oops: Czy ma ktoś jeszcze jakiś sprytny warsztatowy pomysł na zapieczone śrubki? Z góry dzięki :D
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano
To są wkręty. U mnie szły bez proeblemy. Próbowałeś je ostukać?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak się obrobią to trzeba rozwiercić łebek i lampa się rozejdzie a potem wykręcić resztę kombinerkami.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Jak się obrobią to trzeba rozwiercić łebek i lampa się rozejdzie a potem wykręcić resztę kombinerkami.

To tylko 3 blachowkręty - kupisz nowe w każdym sklepie metalowym :) Piotr podał "ostateczne rozwiązanie" :P

Soczewkę najbezpieczniej umyj w płynie do mycia naczyń - raczej nie stosuj środków do czyszczenia szkła na amoniaku czy alkoholu - lubi się odbłyśnik odparzyć.

Pozdrawiam