Skocz do zawartości

oring do rury gumowej przy zbiorniczku e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i kolejny temat o tym nieszczęsnym oringu a chyba jeszcze nikt się z nim nie uporał...

Najlepiej wyjąć ten oring i podjechać do jakiegoś sklepu z takimi rzeczami i dobrać na miejscu.

Jakbyś już się uporał z tematem to złap wymiary tego oringu bo mi też z niego cieknie :wink:

Opublikowano

Po południu sprawcze bo mam całą rurę tylko już nie wiem czy oring w nim jest ori. Też zmieniałem i nic to nie dało - skończyło się na zmianie rury. Okazało się że wyszczerbiony był kołnierz otaczający miejsce położenia oringu i przy zakładaniu kolanka oring zsuwał się w głąb kolanka.

Więc dobrze obejrzyj kolanko.

Ps. Ja mam benzynę i inne kolanko wiec nie wiem czy oringi będą takie same. Pewnie jednak tak.

Opublikowano

Dzięki za wymiary, zawsze jest jakiś punkt zaczepienia :wink:

Teraz tylko muszę znaleźć jakiś sklep z oringami w Wawie i będzie git :D

Opublikowano

Wymieniłem u siebie ten oring. Kupiłem 2 rozmiary 16x2,5mm i 16x3mm. Oringi kupiłem w Warszawie na ul. Garażowej 4 w tym sklepie http://www.passerotti.com.pl/ofirmie

Koszt 1 szt. to... 75gr :wink: Według mnie lepszy jest ten większy 16x3mm.

Niestety nie wiem czy wymiana pomoże bo we wnętrzu tej rury brakuje jakby kawałka plastiku w którym osadzony jest oring i możliwe że nadal będzie ciekło.

Stary oring był w tym miejscu zagięty. Pojeżdżę trochę i będę obserwował, dam znać za jakiś czas.