Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No faktycznie wszystko na 5+

Praktycznie mamy identyczne auta tylko kolory rozne , no i Ty masz stan duzo lepszy.

Moje zaniedbane strasznie...Ale da sie naprostwoać :D

Mi sie podobają tylko srebrne i czarne :cool2:

Nie myślałeś , aby wymienic tył na polift? Mnie wyszły koszta 800 klapa z lampami + 150 malowanie ... Nie wiem ile jeszcze zgranie z kompem wyjdzie , ale chyba 1000zł warto wydac tym bardziej ,że bedziesz miał stare graty na sprzedaż.

• Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No faktycznie wszystko na 5+

Praktycznie mamy identyczne auta tylko kolory rozne , no i Ty masz stan duzo lepszy.

Moje zaniedbane strasznie...Ale da sie naprostwoać :D

Mi sie podobają tylko srebrne i czarne :cool2:

Nie myślałeś , aby wymienic tył na polift? Mnie wyszły koszta 800 klapa z lampami + 150 malowanie ... Nie wiem ile jeszcze zgranie z kompem wyjdzie , ale chyba 1000zł warto wydac tym bardziej ,że bedziesz miał stare graty na sprzedaż.

Polift mi sie podoba ale niechce miec zbieraniny przed i po lift w jednym aucie ;) ogolnie wizualnie mi odpowiada , swiatla tylne sa brzydkie ale jakos mam wrazenie ze nie wygladaja az tak zle w wersji srebnej ;) zamiast tego wole np dodac ta kase do CiC lub jakis inny fajny gaget ;) ktory by mi sie bardziej przydal jak np skladana tylna kanapa :| strasznie mnie wnerwia ze jej nie ma :( , niedlugo musze zrobic cos z kierownica bo u gory zaczyna wygladac juz niezbyt ladnie oraz pare detali ktore fajnie bylo by wypiescic... ;)

Opublikowano
Ale akurat tylnie lampy takie mocno czerwoniutkie do srebrnego by megas pasowały.

O co chodzi z tą tylnią kanapą? Jak to sie nie składa?

no mam na stale bez skladanego oparcia tylnej kanapy , :( czasem cos dluzszego chce przewiesc i nie moge rozlozyc :(

Opublikowano
Co to za chora jazda? to składane fotele tylnie to tez dodatek? :evil: To juz naprawde robi sie skandal...

No niestety tak jest i niestety nie mozna przerobic tych co sie ma tylko trzeba kupic te ktore sa juz przystosowane do rozkladania , i dokupic pare dodatkoch gratow... i serio bylem zalamany jak sie okazalo ze nie moge ich rozlozyc bo jak jechalem po auto facet mowil ze sie rozkladaja :mad2: nie wspomne o tym ze w starej E36 mialem rozkladane , potem sie zdrzwilem jak chcialem zlozyc w e46 (po zakupie) a teraz kupilem swiadomie ale myslalem ze przerobienie bedzie mozliwe dokladajac jakies mocowania itp.. okazalo sie jednak odwrotnie.....

Opublikowano

To składnanie foteli było opcja nawet w e46? Boze świety . Niebawem bedzie na opcje otwieranie okien :/ kpina to mało powiedziane.

To ale miałem farta, bo ja kilka dni po zakupie dopiero szukałem jak to sie otwiera te tylnie fotele.Często woze sporo gratów i sie martwiłem czy sedan zamiast kombi mi wystarczy...

A moze spróbuj jakos to samemu przerobic , aby sie składały. Wywal kanape i wykombinuj cos wstawiając zawiasy i moze sie uda. Nie takie cuda ludzie robili

Opublikowano
To składnanie foteli było opcja nawet w e46? Boze świety . Niebawem bedzie na opcje otwieranie okien :/ kpina to mało powiedziane.

To ale miałem farta, bo ja kilka dni po zakupie dopiero szukałem jak to sie otwiera te tylnie fotele.Często woze sporo gratów i sie martwiłem czy sedan zamiast kombi mi wystarczy...

A moze spróbuj jakos to samemu przerobic , aby sie składały. Wywal kanape i wykombinuj cos wstawiając zawiasy i moze sie uda. Nie takie cuda ludzie robili

Niby masz racje ale raczej ciezko bedzie bo w bmw siedzenie zostaje a oparcie sie sklada ciut wyzej nad siedziskiem a w przypadku standardowego siedzenia mysialy by byc zawiasy ponizej siedziska i przeszkadzalo by przy probie pelnego otwarcia...

Teraz mam jeszcze jeden problem do rozwiazania :/ moja navigacja juz dzis chyba calkiem umarla :duh:

Opublikowano
Całkiem? Ale co sie stało? Nie domagała juz wcześniej?

Miala czasem problem z odczytem DVD ale bardzo zadko to sie dzialo, potem nagle zaczela sie restartowac i po tygodniu juz nie ma mozliwosci by gadzina sie wlaczyla, caly czas restartuje sie i wisi na ekranie BMW...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Typowa usterka, którą da się naprawić.

Miałem podobny problem. Gość wziął za naprawę 500zł i wszystko działało jak należy.

Mówił, że poprawiał luty na płycie i wgrał nowy program.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Typowa usterka, którą da się naprawić.

Miałem podobny problem. Gość wziął za naprawę 500zł i wszystko działało jak należy.

Mówił, że poprawiał luty na płycie i wgrał nowy program.

Wlasnie udalo mi sie wczoraj znalesc faceta na slasku ktory za 500zl to zrobi :) w niedziele nawigacja bedzie w PL i potem jedzie do naprawy :) jak bede mial szczescie to do kolejnej soboty bedzie u mnie :)

Opublikowano

Pierwsze konkretniejsze mycie po zimie ;)

20150402_192016.jpg

20150402_191836.jpg

20150402_193524.jpg

20150402_193405.jpg

Bylem tez robic przeglad techniczny :) i wszystko bardzo dobrze wyszlo :) i mam "podbite" na kolejny rok :)

IMG-20150409-WA0004.jpeg

IMG-20150409-WA0000.jpeg

No i na koniec zdjecie po tym jak wyciagnalem navigacje ktora sobie umarla ze starosci ;) i pojechala do mechanikow na reanimacje ;)

20150510_140930.jpg

Opublikowano
Świetne auto :cool2: :cool2: , felgi super, uwielbiam CH :D

No CH sa ponad czsowe :) pasuje do wszystkiego , sa lekkie i mega twarde ;) :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

NIedawno umarla mi navigacja i wyslalem ja do naprawy do PL, navigacja zostala zrobiona oraz zamontowany zostal nowy laser, po wlozeniu do samochodu zauwazylem zerowniez zostal zrobiony update i musialem kodowac od nowa moje dodatkowe rzeczy np: DAB czy tez dodatkowe opcje ktore mialem zalaczone np swiatla dzienn,

I problem sie dziwny pojawil bo w opcjach mam juz zakodowane moje opcje , ale nie moge ich zmienic, np wlaczyc lub wylaczyc swiatel dziennych czy dzwiekowego wlaczenia alarmu itp. nie moge tez zmienic jednostek np z mil na km, tzn zmienia sie ale nie zmienia sie na liczniku jedynie na ekranie nawigacji

Rowniez moje glosowe komendy nie dzialaja..

O co tu chodzi jak to naprawic?? gdzie lezy problem??

Film ponizej: i ja odznaczam opcje a one same sie spowrotem wlaczaja..

https://goo.gl/photos/jnbNB1sLSck9etTPA

:cool2: problem rozwiazany: wystarczylo zakodowac do seri i zaczac wszystko od poczatku, niestety komendy glosowe nie dzialaja bo trzeba miec kod ktorego nie posiadam a podobno bmw chce majatek za ten kod wiec olewam ten temat ;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam :)

Od momentu jak urodzila mi sie corka nie bylo zbytnio czasu na grzebanie :) ale niedawno musialem troche go znalesc bo auto zaczynalo byc nudne i schodzilo na zla droge ;)

Plann:

1.zaciski - malowanie

2. obdarcia ranow felg (cos z tym zrobic trzeba)

3. blenda na kierownicy oraz uchwyt zamykania drzwi

Kolejna sprwa byly moje obtarcia na felgach :) do tego uzywalem szpachli oraz pistoletu do malowania modeli, airbrush

http://www.missing-lynx.com/reviews/other/tamair/hgs.jpg

efekt bardzo zadawalajacy :) bardzo malo widosczne roznice, trzeba sie przygladac z bliska a z pozycji stojacej kolo wyglada wszedzie tak samo :) polecam taki zabieg na uszkodzone (delikatnie) felgi :)

Ponizej blenda przed w trakcie oraz po zrobieniu plus raczka przed i po , lecz niestety na raczke trzeba uzyc chyba innego preparatu bo zaczelo schodzic od krawedzi :(

ale plan juz jest co z tym zrobic wiec nie ma co plakac ;)

By zalozyc blende bez uszkodzenia nalepiej sciagnac tez poduszke... Kolejnosc , scigamy blende dopiero potem poduszke i nie trzeba nic dziurawic w kierownicy jak na wszystkich filmach ludzie pokazuja... sciagniecia poduszki najlepiej uzyc wygietego srubowkreta..

Google cos namieszalo i nie moge juz zamiescic zdjec takim sposobem jak kiedys wiec narzie daje zdjecia w linku ponizej:

https://goo.gl/photos/NpcDHEPWUJKKb7Ca8

Nie dawno tez musialem zmienic buty ;)

https://goo.gl/photos/4d6vG82eR21zWV6BA

Edytowane przez FIDOOO
Opublikowano (edytowane)

Kolejne plany:

1.poprawa raczki

2.farbowanie skory kierownicy

3.wyciagnac wgniotke na blotniku

4.na dalszym planie naprawa uszkodzonego lakieru na tylnym zderzaku :( (szkoda gadac)

jakies pomysly jak to zrobic na wlasna reke nie oddajac do lakiernika?? moze da sie zniwelowac by bylo mniej widoczne?? chce poczekac do lata z naprawa tego ;)

https://goo.gl/photos/eFBHwHnpVayVoZMv5

niezbyt dobrze widac na tym zdjeciu ale jest paskudna :(

https://goo.gl/photos/FUoaWgncstwztEJu8

Edytowane przez FIDOOO
Opublikowano
google cos namieszalo i mam problem z poprawa tego dziadostwa i widze ze tez zdjecia z pierwszych moich postow poznikaly :mad2:
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dawno nie bylo mnie :) troche sie dzialo ostatnio:

najwiekszym szczesciem w nieszczesciu , ktos chyba chcial mi ukrasc auto bo szyba wybita i zlacze diagnostyczne otwarte, na szczescie nie odjechali samochodem :)

Kupilem uzywana szybe na szybko bo w ASO na zamowienie a potrzebowalem auto i niestety szyba jest porysowana i bardzo mnie denerwuje...

https://goo.gl/photos/bxjd3ALUg5rPioG56

zdjecia w linku powinny byc widoczne..

A6Nk3bULciNqFp8WRv7Zn-5TwZ0TwzbrSFbUJ1vx2ss6aHZt2lbglkarDMGA3Zm4C0LQRde5rP9tB434BDGbGL-aiRIEOEKaQLHjsBWKKhjvxt8DMDCGeVyJ18EriDLXYyw8-BN0cLfCP0u77T7zcDdjwZiK4_y275xXEfYdhOiJC6e2surxSmoKdVnKG9B2pxEsFLH4JS6iHw8e457psf8N1Z3fgEM3SNX577MozMQFB_wUDkOVP6KfrETXWAdRv6CorGD_8j75jWrM4IHafK5E1MIzQqelJ7dJyfQ9wCUfeIUntpve9qnPoaQ-yhfeI_KoroSfP2M50c4egrZ6mqukqnbthPtiBoUwpaNCWUbXV_Kaq3WgqNU4EEuV6CYEmWE_AqhTYR80WrTRhcHeR1wahIM8vKWpvYn3g0qBV0xodqiIGn9aB3VTkXONSJyfH513liuWo_i9h-poa6JinUpPobenX8JwgVQZ2MSflvutL60PbEIKfjVW8f8GW1sDBzL7xKYyuVFMBCWGOzq62GBC2JmyejUPpjKjmHgtjNoKLhGRIFojq9uwE26C8Jzp7OtD2A=w1357-h763-no

0X4W67rTwYNqdU_JNq_qiAghwKjd0wrDxbFhBgVdewY9HSK9m55lX_R_zvevVGUmxPf0mz8ZGt0apVsXtvWC4Kzf3qYOH2um5WDKDrEhDlV98zizekBk_1zWSEHvmcObk8dY7CrNxcxwiThHcbByBlej2cCkWoVdOowU2QrVsDrGBP2xsqbEptrZ1JpMsojSRXhzhGyUZoS4RKBRxV6VbLV4Ob7JhCwdDMYscCCJ6XmJZo5tTR9GFkMTuRCjlwTN1U_n7mmSkDm46enjJRF1sDtEf-Hy_gJJT5nhL7VyNT7atapgHipOKdAbegFNBIowMlYey5WUajIYTND47jQiIZk9NvYkRlvBfC6lzGt-IbpNXT9LQCKiNcIVeFVzrOhdf-c1-g_DOHtBxupSll9ux-HF3jMe_ocQ04nCKRQSmkM9y_CYNWGn69tA6tMHbQ31Gr_juWNL2l-nRECvwJzjIzC_EMWuNe2UJGY6xvwz8JRwKM8XjGwEsMlHVId1CIyS0D7_bIGAbisz9UyQMiCVgVHn1Oa_f1da-QBS6zV2_07qF2Zj-sGxO9TqTg06S-ftUM6x6w=w1080-h608-no

1BmeVij0tyYOaEwjwE_jsxoCk2kXzvOwVD6XHGFMFx-RwkI7nzt248Mi16UWJO_bu_DEHCG1sttDZotyyU32JJMEeesRgr1sZKcgmIdcQxR-zPBgNSBTAxpaYtXB3kl38oCDDBYBVQ-E3g0gdx7afJDKohRHruuE-nVehp_SXYCw48yc745_nRDrgQr6f4XfU0LAnE3jHmC12b0yxEUNxM7atXT7drMse_GcIu3k5KlsBBPdQzr5vzRgHM1yjEt5v8QgpI-JWxr8LD9F2bq4DDEKVOA3GgSz21D8sssB7POff8pPmRBEHnRPt3RJ93h30Ee4sCtlcIDI-OTgfHjh7oSn7i53PH_r7_Hx2BkzCcNdOMd-RI3TFsJgcfZBdEOn_VvXvovjgUvfN1XIjq7i-rOSkuyd9bytnDbC_lWrWwEqfe_qHq1CAfyjMWssfwmxhGz5LX6zaWbl7Pav69X8cirOzZiOP6RiBLARRVw1RqEojCPndJ5saFR7FKij0JR6Rtwi_NzodzIErVw0iDit-W77UUCCV9iwN3lGVafI_e0LjIDvxLU-ZNqVdWx-mYtq8_Gx1A=w430-h763-no

zllbghxTcqqLTBN-6K83_5CwPXXQ-6gos7k9_OhRej3lveGwtLvgDXZ0tl7kXJoHEKHXC1-pJVt_817PIuZlttqV0Znh8534856YucmXVS6-sHVj-3oX5zdiZpWLPTV2HbNG-yD056OpWZOE3UEelP0Rsd1CeaOu2-aZIM8ES6huDc3wm41WhsoYiKE8jKBdIbYJY0iZcT_pX91CSHhcRkuwffwB-26kDk0S75e5yEz9jqelIA71yeDjZ1FZNDYawxm_Bibqmgcyukdw7fvpZhtPKYgrrn5w0RwyOg-ICGxe5chlh-wz3fFb_qsaY5t-n8vVfWSVx4tfSNVyshbibXNkFNG7dWMCI3B8v0OnGFOvO9uwe8OjklmEwoIteCYKWFan4_8UOYQVWEaEN7MVb3cUR72YBq6gxm5PABroN98pwEyB0ix-zCbRVIJM2l7NrXAuuBCU140qW695dckpBDIhlP1-ZfAzs3A4R8IUaqkgejWNREMajDOnorst82SSuej3rC0yM_uf0cgyA6iBJnqZnWGcUVj0JuPpAuVF4wuozJ8QgbcOGlOSB-rPykLrp7EaJQ=w1080-h608-no

i wczoraj po tym wszystkim sprawdzilem bledy w aucie i troche sie zdziwilem ile bledow sie pokazalo.. co myslicie ??

Motor Control:

Engine / Motor

Glow plug cylinder 5

Code: 004252

Glow plug cylinder 3

Code: 004232

Cylinder 4 glow plug control

Code: 004242

Glow plug cylinder 6

Code: 004262

swiece zmienialem 3 lata temu , ale czemu np pokazuje na cylindrze 4 ze to control unit problem ma??

co myslicie trzeba zmienic?

Central info display / Zentrales Display

Central control timeout

Code: 00A468

Nie mam pojecia skad ten blad ?

Air conditioning / Klimaanlage

Fresh air / recirculation / air flow flap LIN

Code: 009C4A

Tego tez nie rozumie ?? gdzie szukac ??

Immobilizer System:

CAS

brake light

Code: 00A0B0

CAS Supply Error

Code: 00A0B2

Signal detection error rate

Code: 00A0B5

Signal detection error rate

Code: 00A118

Mam wrazenie ze po probie kradziezy to moglo wyjsc...

Audio/Navi/Communication:

Phone / Telefon

Long and / or frequent Unlocks

Code: 00D691

nie wiem gdzie tego szukac??

Fussraummodul /FRM

Communication with the driver's side mirror disturbed

Code: 009CC1

LIN communication

Code: 009CCF

No i ten tez mnie zastanawia bo nie widze zadnego problemu

Dodatkowo mam dwa zderzaki uszkodzone i grazki stabilizatora, ktore mam zamiar zrobic na dniach.

w planach mam:

1.skonczyc splitery i zalozyc

2.zrobic porzadek z bledami i naprawic wszystko

3.glinkowanie auta

4.woskowanie

5.naprawa rantow felg :(

6.malowanie skory kierownicy /(regeneracja)

7.zderzaki jak bedzie jakis normalny lakiernik

8.zmiana koncowek wydechu

9.zmiana szyby z porysowanej na ladna i moze jakas lekka folie sciemniajaca by trzymala sie szyba w razie kolejnego wlamania :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystkie błędy poza DDE po skasowaniu raczej nie wrócą i są związane z tym że ktoś grzebał. Te z DDE są związane z padniętym sterownikiem i/lub świecami żarowymi, trzy lata wystarczą żeby niektóre siadły a te sterowniki też są usterkowe - poszukaj na forum można je regenerować. Dobrze że im się nie udało odjechać, wybita szyba świadczy o tym że to jacyś amatorzy.
3A0jS9b.png