Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
A wiesz jak używać?
Opublikowano
Podłączyłem dysk zewnetrzny do wejścia w podłokietniku i w menu widoczne jest użądzenie zewnętrzne, a w schowku nie jest widoczne
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

No to musisz przeczytać instrukcję :)

Dowiesz się jak używać i do czego....

Opublikowano
Faktycznie poczytałem instrukcję ................... jednym słowem nie można używać dysków zewnętrznych jeżeli dobrze zrozumiałem :?: :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E92 LCI jest tak, że USB ze schowka służyło tylko do przegrywania danych, a nie odtwarzania na żywo. Może w F10 jest to samo, nie zagłębiałem się w to.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

To u mnie jest jeszcze ciekawiej...

W schowku na rękawiczki w ogóle brak gniazda. Jest tylko zaślepka, a pod nią pusta dziura.

Muzykę/trasy do nawigacji ładuję natomiast przez USB w podłokietniku.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pewnie masz małą nawi?
  • 1 rok później...
Opublikowano
To u mnie jest jeszcze ciekawiej...

W schowku na rękawiczki w ogóle brak gniazda. Jest tylko zaślepka, a pod nią pusta dziura.

Muzykę/trasy do nawigacji ładuję natomiast przez USB w podłokietniku.

a możesz zgrywać muzę z pendriva na dysk auta przez USB w podłokietniku?

Ja też mam zaślepkę w schowku na rękawiczki.

Z płyt zgrywam muzę bez problemu, lecz nie wiem jak to zrobić z pendriva?

Pomoże ktoś?

Opublikowano

to chyba działa w ten sposób, że muzykę z płyty musisz zgrać na pendrive'a w odpowiednim formacie i dopiero po tym możesz zgrać muzykę z pendrive'a poprzez USB w schowku na rękawiczki.

zgrywanie muzyki z płyty działa bez problemu...

to jest zrobione w taki sposób, żeby zapobiec rozpowszechnianiu nielegalnych wersji plików muzycznych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale żeś kolego filozofię wymyślił. :) Z pendrive'a zgrywa się normalnie pliki mp3 poprzez gniazdo usb. Tylko robi się to gdzieś w innym menu, o ile kojarzę wchodzi się w importowanie z funkcji wywołanych klawiszem OPTION. Nie mam pod ręką teraz auta z tą wersją idrive więc dokładnie nie powiem.
Opublikowano
no to jak będziesz miał juz taki samochód pod reką to sprawdź dokładnie i wtedy napisz czy filozofuje...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wielokrotnie przegrywałem z pendrive'a poprzez wejście USB do samochodu na dysk twardy muzykę i nie ma z tym problemów. Wszystko leci z formatu MP3, dopiero system samochodu przerabia je na własny format. Modele z CICem zwykłym mają dwa wejścia USB i muzykę przegrywa się z wejścia w schowku (podobnie jak z wgrywaniem nowych map do nawigacji). Modele z CICem High (od końca 2012 roku) mają już tylko wejście w podłokietniku, które jest uniwersalne i z niego kopiuje się muzykę, wgrywa mapy itd.

Filozofowanie Twoje nie polega na błędnej wiedzy o przegrywaniu muzyki w formacie MP3 ale na powodzie przez który nie da się tego zrobić. ;)

Opublikowano
wydaje mi się, że koncern BMW tak samo jak dba o środowisko i jest pro-ekologiczny (downsizing, wodne lakiery, efficiency dynamics, e-drive itp) dba również o prawa autorskie, stąd takie rozumowanie. Poza tym jakiś czas temu wsadziłem do gniazda USB w schowku pendrive'a z muzyką zgraną z netu (nielegalną oczywiście) i nie chciało się skopiować na dysk twardy i się mocno zdziwiłem. Robiłem to poprzez opcję import/export muzyki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Idąc tą logiką to tak samo nie można by było zgrywać z CD na HDD w aucie.

W którym schowku? Jakiego masz CICa starego czy nowego? W ogóle widział Ci coś na tym pendrivie?

Opublikowano
mam CIC z dwoma gniazdami USB (w podłokietniku i w schowku); muzykę odtwarza z tego pendrive'a (mp4) normalnie, ale po wybraniu opcji import/eksport muzyki i pojawieniu się komunikatu włóż urz. zewn. do usb w schowku nic się nie dzieje...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem, że MP3 a nie MP4 oczywiście? Import jest tylko ze schowka przed pasażerem. Sprawdź jeszcze w jakim formacie masz pendrive'a. FAT32 czy NTFS?
  • 7 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No bo powinna grać tylko z podłokietnika. Gniazdo w schowku służy tylko do kopiowania na dysk twardy oraz aktualizacji nawigacji i BT. Jak masz nawigację z dużym ekranem to jest możliwość kopiowania na dysk twardy muzyki.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Rozumiem, że MP3 a nie MP4 oczywiście? Import jest tylko ze schowka przed pasażerem. Sprawdź jeszcze w jakim formacie masz pendrive'a. FAT32 czy NTFS?

Hi,

ja mam w NTFS.

Nie chce mi wgrywac muzy, czy to przez to?Powinien byc FAT32?

pozdrawiam

Opublikowano

Hello,

bylem juz z 5 razy w aucie i za kazdym razem nie widzi tego pendrive :(

Jest to pendrive SanDisk 32 GB i jest na nim mp3... pare utworkow.

Czy moglby mi ktos cos dopowiedziec o co tu chodzi.Juz to kiedys robilem i bylo ok.

dzieki z gory

marcin