Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy można jakoś ustawić aby boczne lusterka się zamykały/otwierały przy zamknięciu lub otwarciu auta ? Przycisk do lusterek mam w aucie na panelu z przyciskami od szyb.

Potrzebne jakieś specjalne kodowanie?

Opublikowano
Mam pytanie czy można jakoś ustawić aby boczne lusterka się zamykały/otwierały przy zamknięciu lub otwarciu auta ? Przycisk do lusterek mam w aucie na panelu z przyciskami od szyb.

Potrzebne jakieś specjalne kodowanie?

Najpierw spróbuj przytrzymać przez 3-4 sekundy przycisk zamykania w kluczyku.

Powinno zamknąć lusterka.

Pzdr

Opublikowano

składanie i rozkładanie lusterek bocznych przy wyłączeniu zapłonu lub zamknięciu auta to jest bajer co może na nie jednym zrobić wrażenie , ale należy pamiętać że te mechanizmy nie są solidne i pewnego pięknego dnia przestaną działać.

Tak jak napisał Datajan , z pilota (znaczek BMW) należy przytrzymać przycisk na 3 sek lub dłużej. Powinny się złożyc lusterka, zamknąć szyby i szyberdach. Jest toz. funkcja komfortu, a jak nie to do serwisu ?

W tych modelach co mają fotele z pamięcią to jest podobno dla fachmanów łatwe do zaprogramowania, a jak nie to prowizorki domowej roboty.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Bez problemu można to zakodować :wink: :wink:

Nie trzeba jeździć do Aso z czymś takim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Bez problemu można to zakodować :wink: :wink:

Nie trzeba jeździć do Aso z czymś takim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jeżeli ma to pomóc to posiadam fotele z pamięciami. Da rady to zrobić bez kompa ? :D

Opublikowano
składanie i rozkładanie lusterek bocznych przy wyłączeniu zapłonu lub zamknięciu auta to jest bajer co może na nie jednym zrobić wrażenie , ale należy pamiętać że te mechanizmy nie są solidne i pewnego pięknego dnia przestaną działać.

Tak jak napisał Datajan , z pilota (znaczek BMW) należy przytrzymać przycisk na 3 sek lub dłużej. Powinny się złożyc lusterka, zamknąć szyby i szyberdach. Jest toz. funkcja komfortu, a jak nie to do serwisu ?

W tych modelach co mają fotele z pamięcią to jest podobno dla fachmanów łatwe do zaprogramowania, a jak nie to prowizorki domowej roboty.

No właśnie - mało solidne! Mi przestało otwierać sie prawe lusterko, Składać się składa ale nie otwiera się, może ktoś miał taki problem? Przy używaniu coś przeskakuje gruchocze, prawie sie łamie i cieżko później ustawić lustro w dobrym położeniu, czeka mnie chyba wymiana lustra bo sam mechanizm jest zabudowany.

Opublikowano
Nie musisz zaraz całego lusterka kupować,zdemontuj stare rozbierz i zobacz co jest do wymiany/naprawy.Zawsze można kupić taniej od anglika lub nie kompletne i wtedy wymontować to co jest potrzebne.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Panowie ja mam taki problem w X3 lewe lusterko nie działa. Nie składa się ani nie można go wyregulować jedynie ściemnia się. Po sprawdzeniu wiązki na złączce z tasmą na brązowym kablu boczny kabel jest masa na środkowym jest stały plus a na trzecim kablu niema nic. Czy ktoś może coś doradzić
  • 3 miesiące temu...