Skocz do zawartości

e36 2.0i touring automat grzeje sie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy, mam bmw e36 touring 2.0i automat. jak jadę normalnie, nie cisnę go to temperatura trzyma pion. a jak cisnę, trzymam na obrotach pwyzej 4-5 tys obrotow to dochodzi do następnej kreski i tam stoi cały czas. i znowu jak jadę normalnie 2-3 tys obrotow to schodzi do swojej temperatury. co może być przyczyna? co powinienem sprawdzic?
Opublikowano
Pompa raczej ok bo zapewne daje obieg bo przy niższych prędkościach jest ok. Albo wisko, albo nie do końca otwierający się termostat albo syf w chłodnicy wewnątrz bądź na zewnątrz od syfu z drogi.
Opublikowano
No i do wczoraj... nagle zaczyna się wskazówka podnosić od temperatury...jest blisko czerwonego pola to się zatrzymuje i patrze co jest grane pod maską... a tam korek od plynu chlodniczego prawie odkręcony :shock: . płyn wyciekł przez to, jutro czeka mnie zmiana. Przy okazji wymienie termostat. powiem co i jak dalej. Pozdrawiam
Opublikowano
No i jest. Pompa wody poszla. przy okazji zobaczylem, ze mam wisko od sachsa. podobno nie jest najlepsze.... pompa wody cala popekana... jakies rady jaką kupic?