Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie odnośnie tego wentylatorka który jest w panelu sterowania klimatyzacją.Otóż dzisiaj rozebrałem panel żeby pozbyć się kurzu zalegającego w środku i zauważyłem że ten wentylatorek cały czas chodzi mimo że nie było nawet kluczyka w stacyjce. Czy nie powinien się włączać dopiero po włączeniu zapłonu ? U mnie wyłączył się dopiero jak odpiąłem kable od panelu. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

On ma chodzić cały czas, żeby nie było laga w działaniu klimatyzacji.

Wyłącza się dopiero po uśpieniu elektroniki, a włącza jak tylko ruszysz auto, czyli otworzysz drzwi, odryglujesz, cokolwiek.

Jak masz automat skrzynie, to przy "P" po zgaszeniu i zamknięciu auta, świeci kontrolka.

Elektronika usypia się jak kontrolka zgaśnie, i wtedy wentylatorek również powinien się wyłączyć.

Opublikowano
Dziękuje za odpowiedź.Mam skrzynie automat i jak wsiadam do auta to dioda przy "P" się świeci ale nie zwróciłem uwagi czy ona gaśnie i po jakim czasie jak zamknę auto. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź,uspokoiłeś mnie. :) Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma sprawy ;)

Dioda gaśnie po około 15 minutach nie ruszania samochodu, przynajmniej u mnie. :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie zapalniczka jest cały czas po napięciem, czasem zdarzyło mi się zostawić w aucie telefon czy nawigację do ładowania, i przy zamkniętym i uśpionym aucie ładowało.