Skocz do zawartości

e46 320d sedan - szyba sie nie podnosi - tyl el. -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dziś podczas opuszczania szyby tylnej elektrycznej, cos zaczeło się "sypać" .. sciągam tylną tapicerke z drzwi i ukazuje mi sie linka która swobodnie sobie wisi..

Proszę was o rade, czy da sie to naprawić po przez ponowne nawinięcie czy lepiej kupić jakaś używke ..? jak się zabrać za wyjęcie tego ...?

Dzieki z góry ..

ps. mowa o tym elemencie ..

http://www.realoem.com/bmw/showphoto.do?id=51358212100

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Link nie działa. Nie wiem jak w e46, bo jeszcze nie miałem przyjemności tam zaglądać, ale właśnie jestem na etapie naprawy podnośników w lancii lybrze i tam jak pada mechanizm i ktoś bawił się jeszcze przyciskiem to linki są do wyrzucenia, pozaginane tak, że trzeba je wymienić, a że nie są sprzedawane oddzielnie to trzeba kombinować z linkami do roweru :P idzie to ogarnąć chociaż paluchy bolą :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przód, ale zawsze to coś :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
odkręcasz śrubki w rączce 3szt, ściągasz listwę tam też są chyba 3 , odpinasz z klipsów zaczynając od dołu i masz wszystko na wierzchu tzn jeszcze odklejasz wygłuszenie i tyle :) jak mieszkasz blisko granicy świecko to podjedź to Ci wymienię :)
Opublikowano
ściągasz mate , odkręcasz szybę trzyma się na jednej śrubce później mechanizm jest przykręcony na 3 śrubki i jesteś w domu , musisz jeszcze zablokować szybę np taśmą
  • 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem jak w tytule. Prawy przód zawsze był leniwy ale wczoraj stanęła szyba w 3/4 i dalej nie miała ochoty się podnieść bez pomocy. Kupić nowy zamiennik czy używany oryginał?