Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zawsze gdy autko troche dluzej stoi (jest "zimny") podczas pierwszego rozruchu mam bardzo twardy pedal hamulca/sprzegal (320d automat). W tych modelach przy rozruchu konieczne jest nacisnac ten pedal, a jako ze to moje pierwsze bmw w automacie to nie wiem czy jest to normalne czy cos jest nie tak. Jezdzilem mercem w automacie i tam nie naciska sie pedalu hamucla/sprzegla podczas uruchamiania wiec nie mam porownania. Zaraz po rozruchy pedal robi sie "miekki" i smiga normalnie.

Opublikowano

To ciekawe, ja nie zauważyłem tego, a mam juz 320d od roku.

Jutro to przeanalizuje i dam znać :)

Opublikowano
To normalne (super + 1 post), w momencie zaplonu, olej zaczyna doplywac do skrzyni i wszystko zaczyna dzialac plynie. Oprocz ze jest twardy powinien tez byc ograniczony, jezeli mozesz wcisnac pedal do konca to juz nie jest normalne.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pedał hamulca jest twardy, bo przed rozruchem nie działa wspomaganie. Podciśnienie wytwarza pompa która jest napędzana od wałka rozrządu. W automacie nie ma pedału sprzęgła.
Opublikowano
Pedał hamulca jest twardy, bo przed rozruchem nie działa wspomaganie. Podciśnienie wytwarza pompa która jest napędzana od wałka rozrządu. W automacie nie ma pedału sprzęgła.

Dokladnie!!!!!

Opublikowano
Prawodpodobnie gdzies jest nieszczelność miedzy pompą podcieniania a servem i cisnienie poprostu przez noc uchodzi. Proponuje sprawdzic opaski zaciskowe na przewodach podcienienia.

Xdrive

Koder