Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Z okazji ze jakies buractwo zaj... mi w nocy wkłady lusterek i to na posesji za brama, wymyslilem ze moze zamiast kupowac samych wkładów to dołoze i kupie cale lusterka el, skladane. Tylko wie ktos na jakies zasadzie one dzialaja i co bede jeszcze potrzebowal oprocz lustrek itp. I czy w ogole jest mozliosc zalozenia takich lusterek. ?
Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
niestety nie mam... mam zwykle stolki ... :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak masz elektryczne fotele z pamięcią to da rade

Chyba tak nie do końca, bo ja mam welur bez elektryki i składane lusterka,a teraz jestem w trakcie przeglądania instalacji jak zrobić żeby się składały gdy zamykam autko i rozkładały gdy otwieram. Także składane lustra nie zależą od skórzanych foteli, od tego zależy tylko ustawianie się prawego lusterka na koło przy wbijaniu wstecznego, tak przynajmniej wyczytałem na forum.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Chyba tak nie do końca, bo ja mam welur bez elektryki i składane lusterka,a teraz jestem w trakcie przeglądania instalacji jak zrobić żeby się składały gdy zamykam autko i rozkładały gdy otwieram. Także składane lustra nie zależą od skórzanych foteli, od tego zależy tylko ustawianie się prawego lusterka na koło przy wbijaniu wstecznego, tak przynajmniej wyczytałem na forum.

a masz może dodatkowy przycisk na panelu do składania lusterek?

Opublikowano

Czyli moze by sie dalo jakos to podpiac....

A powiedzcie mi czy lusterka od anglika roznia sie od europy, pamietam kiedys w audi od anglika mialo inny kat, ale cale lusterko... a jak jest w bmw ?

Opublikowano
dołożenie takich lusterek to nie problem, podłączenie elektryczne również nie jest problemem, wystarczy dorwać sygnal z zamka centralnego przy zamykaniu i przy otwieraniu i już :) tylko nie bedzie to ori bo ori wymaga foteli z pamiecią, wtedy również lusterko się obniża przy cofaniu etc.
szukam
Opublikowano
Ok... a jak wygląda sprawa lusterek od anglika ?
Opublikowano

Ok Panowie.. przeszukałem google i podobno sie róznia katem widzenia.... ale same lusterka sa takie same roznica jest podobno w kacie zamocowane silniczka/mocowania na stelazu lusterka, znalazlem nawet w google temat przerobki tego ale nie za bardzo go kumam bo foty sie juz nie laduja i za bardzo nie wiem o co chodzi ....

Poprawcie mnie jezeli sie mysle z tym katem mocowania silniczka ?

temat o przerobce jest tutaj http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=73222

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a masz może dodatkowy przycisk na panelu do składania lusterek?

Jeśli chodzi Ci o coś takiego: http://allegro.pl/bmw-e46-przelacznik-skladanych-lusterek-i3485574786.html to tak, mam.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
No ale ok powiedzcie mi jak jest z ta budowa lusterka europa-anglik ?