Skocz do zawartości

Bmw e34 520 . Kolejny problem ! Stuki zgrzytanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po wymianie pompy wody po okolo 500km przejechanych cos stuka na wolnych obrotach w okolicy wlasnie pompy wody po dodaniu gazu na okolo 2 tys obr dzwiek ginie. co to moze byc? jutro z rana postaram sie nagrac jakis filmik aby latwiej bylo pomoc. plynu nie ubywa . juz nie wiem co z tym zrobic dzisiaj przejechalem tak okolo 100km i nic sie z temperatura nie dzialo . tylko te stukanie zgrzyt , przed wymiana pompy bylo cos takiego samego tylko ze 3 razy ciszej az wreszcie pompa nawalila pekl pasek i zostala wymieniona na nowa pasek rowzniej. licze na wasze porady . szukalem podobnych tematow ale zaden nie pasuje do moich objawów. pozdrawiam.
Opublikowano
Czy wymieniłeś wraz z pompą wody napinacz i rolki? Zazwyczaj nowe rolki i napinacze wydaja taki dźwięk przez ok. tysiąc km tylko kwestia tego jaki dokładnie jest to dzwięk.
Opublikowano

Słyszałem że jak się zdejmie pasek i wszystkie stare rolki mają po ponownym założeniu paska inną siłę napięcia paska i szybko potrafią wysiadać.

Ile w tym prawdy to nie wiem.

Opublikowano
witam patrzylem w kanale co tam sie dzieje i wiatrak nigdzie nie ociera rolka ta co jest na niej pompa wody tak jakby chodzi delikatnie. co mam teraz zrobic zdjac pasek i odpalic na chwile i co sie bedzie dzialo?? co sie stanie w najgorszym przypadku jak tak bede jezdzil , przez chwile to ustalo na jakies 5 minut ale pozniej zno0wu zaczelo walic. hELP!!
Opublikowano
Zdejmij pasek i zakręć kołem czy będzie klepać. Pompa nowa? Wygląda na to, że ona klepie.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
niedlugo zdejme ten pasek i zobacze przeszukalem caly internet i juz sie obawialem ze moze panewka klepac ale to raczej nie mozliwe bo gdyby to byla panewka to ze wzrostem obrotow tluklo by sie jeszcze bardziej. jezeli ma ktos jakies inne spostrzezenia to piszcie. jedno mnie tylko dziwi ze nowa pompa wysiadla by bo 500km to jest dziwne.
Opublikowano
jestem swiezo po zdjeciu paska i odpalenia bemy bez i nie ma zadnego zgrzytu szelestu itp po zalozeniu paska spowrotem znowu to samo. krecilem kazdym kolkiem i nie zawuzaylem nic nie pokojacego a jak powinny zachowuywac owe kolka powinny bezszelestnie sie obracac?? co do pompy to nie mam pojecia jaka jest wlozona gdyz robil mi to mechanik na trasie i nawet przez nerwy nie zapytalem. teraz wiem przynajmniej ze wina lezy w pompie lub ktoryms kolku. tylko teraz pytanie czy jezdzac tak szybko napatoczy sie jakas usterka, juz sam nie wiem co o tym myslec ehhh .
Opublikowano
Weź stetoskop samochodowy lub kup pręt alu fi 5mm i obsłuchaj łożyska rolek, alternatora i pompę, będziesz wiedział co zacz ;)
Opublikowano
tylko teraz pytanie czy jezdzac tak szybko napatoczy sie jakas usterka, j.

Takie hałasowanie do normalnych nie należy i prawdopodobnie prędzej czy później ( a raczej prędzej) padnie ten element który tak błaga o wymianę.

Kolega wyżej dobrze mówi. Albo porządny mechanik który osłucha sam i powie którą rolkę wymienić. Jeździć tym autem nie polecam bo w każdej chwili może coś paść

Opublikowano
A jezeli wykrece pompe to bedzie po niej widac czy jest jakos zuzyta?? przysluchiwalem sie jeszcze raz dokladnie temu i jestem prawie pewien ze ten niepokojacy dzwiek dochodzi stamtad.
Opublikowano
Pewnie ma luzy, a jak nie była napięta paskiem to nic nie kolidowało i nie stukała. Tak to jest z nowymi częściami, że jakościowo odbiegają dalece od tego co robione było kiedyś i miało wytrzymać długie lata. Jak masz możliwość to oddaj na gwarancji.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321