Skocz do zawartości

[E36] 328i Problem z podciśnieniem serwa hamulca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem w ostatnim czasie w bmw e36 328i 1995rok wystąpił nietypowy objaw. Mianowicie podczas jazdy raz na jakiś czas wypycha mi przewód podciśnienia z serwa. Przewód wchodzi na ten zaworek(to chyba odpowietrznik) i on jest włożony w gume od serwa. Wywala cały ten krócieć plastikowy z serwa, tak jakby tworzyło się tam ciśnienie i wyrzucało i samochód automatycznie gaśnie i brak hamulcy. Czym to może być spowodowane ? Jeśli włoże przewód spowrotem i zapale to jest tak takie podciśnienie, że praktycznie nie da się wyciągnąć tego króćca z serwa a jak jezdze i powiedzmy kiedy bardziej agresywnie jeżdżę potrafi jakby cisnienie wyrwać ten przewód ? Tworzy się nadciśnienie ?

Dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Właśnie jeśli chodzi o hamulce to są dobre, nie ma wody w serwie. Zawór też trzma ciśnienie po zga szeniu auta też jest pedał ok i hamuje do 2-3 naciśnięc. Po wypieciu przewodu zasysa bardzo dobrze powietrze w kolektor. Niby wszystko ok a wystrzela ten przewód z zaworem z obudowy serwa...

Odmy nie wymienialem, kupiłem autko nie dawno. Odma przy gaszeniu nie wyje. Dalej problemu nie rozwiązałem

• 7 lat później...
Opublikowano
Mam ten sam problem w 323i. Wywala węża z serwa przy upalaniu. Wymieniłem w ostatnim czasie odme ale nie dało rezultatu.