Skocz do zawartości

Zimowki Do M3 E92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szybkie pytanie bo tutaj duzo najwiecej ogarnietych ludzi siedze;)

Mam zimowki z 335i jeszcze, 225x40(albo 45?)x18, czy moge je do mojej Mki zalozyc ;)?

Opublikowano
myślałem że zamieniasz je na e36 :wink:
Opublikowano
  • Autor

chce teraz kupic opony na tor a zimowki zostawic sobie z 335i...

Szkoda mi kupic teraz opony na tor, nastepnie opony na zime, a potem opony na lato... szkoda kasy.

Dlatego ciekaw jestem czy te 225 bridgestony co mam mozna zalozyc na Mka bez problemu. Troszke zaoszczedzilo by mi to budzetu;)

Opublikowano
z przodu chyba będą ok, ale z tego co pamietam to z tylu felga chyba 9,5 cala będzie za szeroka.
Opublikowano

Wszystkie opony masz 225/40 R18 czy mieszane 225/40 i 255/35 R18 ?

Rozumiem, że chcesz je założyć na te felgi co masz obecnie w emce?

Jeżeli masz ogumienie mieszane to mały naciąg zrobisz. Mniej więcej będzie to wyglądało tak jak u mnie lub u Hipka albo pośrednio.

Natomiast jeżeli oponę 225 założysz na swoją tylna felgę to zrobisz spory naciąg a nie wiem czy tego chcesz.

Z tego co pamiętam to masz chyba zimowe opony RSC i nie wiem czy się one nadają w ogóle do naciągu ;) czy RSC się w ogóle nadają do emki. EDC nie oszaleje?

PS. Na zimę wystające ranty to chyba jednak słabe rozwiązanie.

Opublikowano
  • Autor

Tak, wszystkie 4 sztuki to 225.

I NIE, zimowek nie mam RSC. maja tylko wzmacniany rant.

Wiesz, zima, raczej bede spokojnie jezdzil, zatem niech sobie bedzie nawet wielki naciag, byle to bylo bezpieczne i nic mi nie peklo... ;)

Czyli w najgorszym wypadku bede musial kupic zimowki na tyl?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Z tego co wiem to m3 ma inną wysokość koła, a tym samym opony mają większy profil.
Opublikowano
Na zimę do naszych M3 E92 dedykowane są 4 x 225/40/18, sam takie mam, i bez kłopotów przejeździłem całą zimę ;-)
Opublikowano
  • Autor
Na zimę do naszych M3 E92 dedykowane są 4 x 225/40/18, sam takie mam, i bez kłopotów przejeździłem całą zimę ;-)

no zartujesz? na pewno 225 a nie 255? i czy na tej samej feldze co masz teraz czy na zime masz inne? do mnie pisal ///Michal i mowil ze na zime na 4x 255... masakra:) jak 225 to super... zaoszczedze na zimowkach;D hehe.....;p

Opublikowano

Na zimę ma dokładnie te felgi,

http://allegro.pl/oryginal-bmw-e60-18-cali-raty-i3468613293.html

odnośnie wymiaru opon, sprawdzę w garażu bo szczerze byłem pewny że mam 225 ale nie potrafię znaleźć zamówienia tych opon, fizycznie sprawdzę i dam ci znać

Jedno jest pewne jest to opona 18 cali vredestein xtreme

Opublikowano
Sprawdziłem i mam 235/40/18 Vredestein-y. Pomimo że nie są specjalnie szerokie nie psują wyglądu eMki.
Opublikowano
a ja mam pytanie jakie kolo wsadzic na zime do 335d chodzi mi o rozmiary kolo bedzie 18 lub 17 i jakie rozmiary opon to beda ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wracajac do tematu:

Niektorzy wiedza albo nie wiedza mialem dylemat czy kupic zimowki czy golfaII na zime, niestety chyba boje sie kupic uzywane auto w cenie opon zimowych, boje sie ze bede bardziej uziemiony niz zaoszczedzony...

Zatem poszperajac w necie znalazlem ze producent do M3 E92 na zime zaleca 235/40/18 95V.

Ktore oponki myslicie bardziej zdadza egzamin (w zime nie planuje agresywnej jazdy, zalezy mi na bezpieczenstwie przy normalnej jezdzi)

http://allegro.pl/4-x-nowe-pirelli-sottozero-2-235-40r18-235-40-18-i3620215790.html

http://allegro.pl/4-x-vredestein-xtreme-wintrac-235-40r18-95w-i3573832282.html

dzieki.

Opublikowano
  • Autor

nie nie, na zimowkach nie bede szalal, nie warto i tak nie maja nawet ulamka przyczepnosci na suchym asfalcie tego co maja nawet lekko zuzyte letnie.. wiec spokojnie...

Ale fakt, 270 brzmi kuszaco... za 9 dni bede mial na tyle ogranicznik :cry2:

Opublikowano

Tak jak ci pisałem wcześniej, ja przez cały poprzedni sezon przejeździłem na Vredestainach.

W tej cenie są perfekcyjne. Kupiłbym je drugi raz bez wahania.

Opublikowano
  • Autor

ok, przekonles mnie, juz kupione ;)

Teraz sniegi mi nie straszne :D

Dzieki ;)

Opublikowano
Bedziesz je zakladal na s219 jak sie domyslam, przod bedzie ok ale tyl bedzie naciagniety, nie jestem ekspertem ale powinno byc ok. Innym wyjsciem bylo by kupienie S189 I zalozenie na nie zimowek chociaz sllabo by wygladala eMka na tych kolach
http://imageshack.us/a/img594/811/uu5a.jpg
Opublikowano
  • Autor

http://www.dragtimes.com/images/17010-2008-BMW-M3.jpg

do tych ;)

Rozmiar do tych felg dobralem gdzies na oponeo w ich bazie danych. 235/40/18.. powinno byc ok :P

Zrobie zdjecie po zaloeniu, czyli jakos pewnie pod koniec listopada.

Na nowe felgi szkoda mi kasy... :P

Opublikowano

ja również już się zaopatrzyłem w zimówki (235/35 R19 i 265/30 R19 :mrgreen: ),także Vredesteiny Wintrac Xtreme :cool2: , naprawdę przyzwoite opony na grafitowych BBSach CH-R

http://imageshack.us/a/img513/7918/0pw1.jpg

Opublikowano
  • Autor

w 325i bedziesz mial szerszy tyl niz ja w.... 316i... to w sumie logiczne:) hehe...

Ja je chetnie przetestuje, przyznam sie skrycie ze pierwszy raz kupilem NOWE zimowki, zwykle bralem roczne/dwuletnie uzywki, ciekawe czy odczuje roznice na nowych jak slysze dobrych oponach w aucie ze szpera ;)

• 2 tygodnie później...