Skocz do zawartości

E39 530d(a) buczenie przy zatrzynywaniu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Po pierwsze chcialem powiedziec czesc, bo na tym forum to moj poerwszy raz:D (czy ktos jeszcze az caly dygocze???)

A teraz do sedna i konkretnie zapytam. Samochod jak w temacie, na zimnym silniku ruszam i np 200 metrow dalej dojezdzam do drogi aby sie dolaczyc chce zatrzymac samochod i juz przy predkosci ok 0-10km/h slysze lekkie rytmiczne buczenie samochodu z lekkimindrganiami. Skrzynia aut. Tylko na zimnym silniku. Czy to normlany objaw? Czy po prostu olej w skrzyni jeszcze jest zimny i to skrzynia wydaje odglosy? Bo mam takie wrazenie jakby to od skrzyni. Samochod sprawdzany ostatnio przy wymianach oleju itd i wszystko z nim ogolnie ok ale nie wiem czy sie martwic czy nie:) czy powinien niezaleznie o temp i zagrzania przy zatrzymywaniu auta zero drgan i zero odglosow?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żadnych drgań być nie powinno.

Patrzyłeś w jakim stanie są poduszki skrzyni i silnika?

Opublikowano

poduszki silnika wszytskie wymienione były 3 miesiące temu. poduszka skrzyni nie była konieczna do wymiany.

dziwi jedynie fakt, że to tylko jak auto jest zimne. Ja się rozgrzeje nie występuje ten objaw.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy ktos jeszcze az caly dygocze???

Czasami też tak mam :mrgreen:

Żadnych drgań być nie powinno.

:norty: :norty: :norty: :norty:

No nie wiem

:mrgreen:

ec2Wze6.jpg