Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Najpierw do któregoś rocznika moduł był w bagażniku do obsługi BT i USB. Nie było modułu to nie działało i BT i USB. Potem chyba od połowy 2010 r. zaczęto wstawiać radia Professional z obsługą BT. Jeżeli w bagażniku nie było modułu to radio obsługiwało tylko BT ale bez USB. Dlatego właśnie zabieram się za dołożenie fabrycznego modułu do bagażnika, bo chcę i BT i USB, a moje radio super działa i nie ma popalonych pixeli. Fakt trwa to już 2 lata ale muszę to wreszcie zrobić.
www.kancelariaturowski.pl
Opublikowano
Jak coś mam na zbyciu mulf BT z usb. Będziesz ciągnąć światłowód? Wiązkę robisz sam czy skądś bierzesz?
Opublikowano
Hub sobie daruj bo nikt nie wie po co to jest ani do czego służy. Działa w 100% bez. Oryginalny chyba 3Maja kabel hsd w aso kosztuje 190zl i bez problemu połączysz radio z mulf
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Taka ciekawostka. Jestem właśnie na etapie kompletowania gratów do dołożenia BT i USB do swojego samochodu w przyszłym tygodniu (egzemplarz bez iDrive'a, z radiem professional). Podobno nie kupi już oryginalnej wiązki instalacji, bowiem bmw zaprzestało produkcji instalacji do wszystkich serii "e" i "f" (w "g" BT i USB to już chyba standard). Z aso dowiedziałem się, że podobno BT i USB to jeden z najchętniej doposażanych elementów wyposażenia po zakupie samochodu w "f" i producent zły, że ludzie często odpuszczają to w konfiguratorze.

Macher znalazł mi instalację używkę + używka mulfa2 do bagażnika. W przyszłym tygodniu będzie robione.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
producent zły, że ludzie często odpuszczają to w konfiguratorze.

Bo nie można było tego zrobić w standardzie, kiedy w innych markach premium tak jest od dawna. :lol:

3A0jS9b.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie zrobiłem BT i USB. Poszedłem drogą odmienną od 99% forum i pociągnąłem całą instalację przez samochód z bagażnika, a zostawiłem swoje oryginalne radio bmw profeszional. Banan na twarzy jest :)
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć do czego jest zielona i żółta wtyczka z tylu radia Prof?

Biała duża to USB

Czarna to antena

Zielona i żółta DAB? Czy może tylko jedna to DAB

• 2 lata później...
Opublikowano

Temat z kolorkami jest prosty: zielony i żółty to inne zakresy DAB, w Polsce przydatne będą z żółtego złącza.

Temat odświeżam, bo dokonałem zmiany u siebie - wymieniłem radio professional z pierwszych lat produkcji i pixelozą na nowszy professional. Trafił mi się czeski z Bluetoothem wbudowanym. Był ładnie zakodowany - w zasadzie nie musiałem nic robić żeby wszystko działało.

Właśnie - w zasadzie - fabrycznie mam mulfa w bagażniku i fabryczną instalacją bt/ telefon w podłokietniku. Obecnie mogę łączyć się z bt - odbierać rozmowy czy dzwonić, ale kompletnie nie działa mi mikrofon. Muszę jakoś przekodować radio / mulfa czy fizycznie przepiąć jakieś kable?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam . Mam taki dylemat , chcę zamienić professionala na professionala z BT. Z tego co wyczytałem z wątku telefon będzie działał lecz muzyki nie można sreamować. W swoim radiu mam wpięty BT bdb jakości , łączenie ,dźwięk jest na wysokim poziomie . Moje pytanie , czy jak podłączę swój BT do professionala z BT pod aux to czy dwa BToothy nie będą się kłóciły.

Pozdrawiam