Skocz do zawartości

Realne spalanie 2.0d 2. 3.0d 3.5d 2.0i 2.3i 2.8i 3.01 3.5i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Często przeglądam ten dział , więc i sam coś wrzucę, ostatnia trasa z okolic Lublina w okolice Mannheim IMG-20201115-151953-MP.jpg

I tak dla porównania

IMG-20200607-162220.jpg

• Odpowiedzi 853
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ostatnio jechałem nad zatokę Fińską - po wymianie wszystkich filtrów i rozrządu - wydaje mi się, że filtr powietrza sprzyjał lepszemu spalaniu.

f10 218km xDrive - o ile przez Polskę do Ww dało radę jechać "normalnie" to po przekroczeniu granicy (Litwa, Lotwa, Estonia), ograniczenia od 90-130km/h..czasami 80km/h.. :)

pDiUSqn

https://imgur.com/pDiUSqn

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Spokojna jazda do biura i z powrotem, 528i, F10 (2016 r.)

Jazda z dużą ilością wzniesien (na 34km pokazuje sumę wzniesień ponad 600m wertykalnie) , około 8 miejscowości po drodze

Spalanie w jedną stronę, pod górkę: 7.5 l/100km.

yjGKFbKISn_t.gif

I z powrotem, z górki: 5.4 l/100km.:)

SWXTXCzxAu_t.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
BMW F10 N20 245 km spalanie mieszane przy normalnej jeździe bez szaleństw 8-8,5 l/100. Mnie się to udaje taki paradoksalnie w trybie sport. W Eco Pro mam zawsze ok 9 litrów. W Sporcie jest bardziej żwawy już od dołu ii delikatnie muskanie gazu daje nieoczekiwane rezultaty. Oczywiście spalił mi też 13 w trybie sport. Piszę tylko, że w trybie sport też można jeździć oszczędnie. Może przez to że mam mam manualną skrzynię. ?