Skocz do zawartości

523i - Niedziałaja wszystkie tylne światła stopu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

523i z 1998r, benzyna.

Zauważyłem że przestały mi działać wszystkie 3 tylnie światła stopu. Nie przypuszczam aby padły naraz wszystkie żarówki.

Gdzie można szukać problemu ?

Opublikowano

Tesc moj mial e36 ostatnio taki problem i sprawdzilem bezpieczniki byly ok ale przy pedale hamulcu jest przynajmniej u niego taki modul plastikowy, i to on byl trafiony, po wymianie wszystko wrocilo do normy, koszt nowego ok. 40 pln

Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

witam,

to masz kolego ten sam problem co ja :) dzisiaj właśnie idę ogarniać temat w samochodzie. Spróbuję pomierzyć kable, napięcia, sprawdzę bezpieczniki itp. Co ciekawe wszystkie inne światła tylne działają.

Może to moduł LCM ? :mad2:

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano

Znajomy polecił mi sprawdzić żarówki - mimo ze gołym okiem widać że są sprawne.

Okazało się że to wina żarówek. Obie żarówki spaliły się jednocześnie w ten sposób że kompletnie nie było tego widać (wyglądają idealnie).

Zdziwiłem się bo zazwyczaj jak się palą to widać zerwany żarnik lub bańki są okopcone.

A tu niespodzianka - spaliły się obie jednocześnie.

Kiedyś miałem podobna sytuacje z bezpiecznikiem od pompy paliwa.

Pozdrawiam

Opublikowano

u mnie też na szczęście obyło się bez większych awarii. Jedna żarówka nie stykała a dwie kolejne były przepalone :D dziwne tylko że w ciągu kilku dni wysiadły wszystkie trzy :shock:

Może dzieje się coś z instalacją ? No w każdym razie teraz jest OK. Do następnego przepalenia :mrgreen:

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
U mnie jak po zakupie wariowały światła stop pomogła wymiana i zakodowanie modułu LCM...
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
  • Moderatorzy
Opublikowano

A nie pokauje wam na kompie, że żarówy są przepalone? Mi każdą jedną sygnalizuje, chociaż ostanio komp pokazał, że pozycyjne z tyły nie działają, po kolejnym odpaleniu wszystko wróciło do normy.

BTW: Temat nieświecących stopów (stóp) był już wałkowany :lol: