Skocz do zawartości

[E91] LCI - Niezidentyfikowany kabel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Ostatnio w moim E91 2009r próbowałem odgrzybić układ klimatyzacji. Korzystając z instrukcji zamieszczonej przez jednego z forumowiczów zabrałem się za rozkręcanie schowka pasażera. Niestety nie udało mi się go wyjąć. Po odkręceniu wszystkich wymaganych śrub schowek nie chciał się wysunąć. Nad schowkiem były jakieś "opory - wystające elementy", które blokują go. Prócz tego zauważyłem, że luźno leżał kabelek z wtyczką. Poniżej przedstawiam jego zdjęcia. Czy możliwe, że jest to kabel od USB w schowku pasażera ? Jeśli tak, w jaki sposób go wpiąć - bez możliwości wyjęcia schowka ? Czy jest ktoś z okolic Poznania, kto miał podobny przypadek ? Z góry dziękuję za pomoc.

Pierwsze zdjęcie:

http://imageshack.us/a/img35/2282/86nl.th.jpg

Drugie zdjęcie:

http://imageshack.us/a/img32/8015/1hub.th.jpg

Opublikowano

A czy zdemontowałeś wysuwane uchwyty do kubków?

Bez tego nie wyjmiesz schowka!

t.

Opublikowano
  • Autor

Nie, nie zdemontowałem... Jeden problem rozwiązany. Pozostaje jeszcze identyfikacja kabla.

Dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Do USB potrzebne są cztery kabelki.
Opublikowano

Jest to albo zasilanie do ładowarki latarki LED - można ją dokupić wraz z uchwytem, lub kabel do przełącznika "Valet Parking". Wtedy w schowku jest od tego przełącznik, blokuje on możliwość otwarcia klapy z pilota oraz z przycisku. Przełączasz, zamykasz schowek na klucz a sam klucz wyjmujesz z pilota. Wtedy możesz spokojnie oddać samochód obsłudze hotelowej pilot aby ta odstawiła samochód na parking, bez obawy, że ktoś będzie gmerał po bagażniku.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Czy wie ktoś, w które dokładnie miejsce mógłbym go wpiąć ?