Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wymienili mi :

- Uszczelnienie przednich dekli od rozrządu

- Uszczelnienie pokrywy zaworów

- Wymiana napinacza paska + sam pasek

- Wymiana pompy wodnej (padła na drugi dzień)

- Brakowało 2 śrub od dekla rozrządu o_O

- Ogólnie mój poprzednik nie dość ze pogubił śruby to wszedzie działał nie uszczelkami a silikonem

teraz juz wszystko jest OK , na te chwile , wrocilem dzis po naprawie i nie widze ani kropli wycieku :)

Opublikowano

- Uszczelnienie przednich dekli od rozrządu

W takim razie źle założyli tą pokrywę. Zmieniałem u siebie uszczelkę pod głowicą i też wymieniałem tą uszczelkę. Przykręciłem ją do głowicy jak głowica była już dokręcona do bloku i ta boczna pokrywka była minimalnie przesunięta do góry w stosunku do głowicy. Musiałem odkręcić wszystkie śrubki, dociągnąć tą boczną pokrywkę na dół (żeby lepiej dolegała do uszczelki) i dopiero dokręcić do głowicy. Źle wykonana praca przez pierwszego mechanika.

Opublikowano
o co chodzi z ta kontrolka silnika ciagle ; D sonda ? ciezko ja wymienic ? droga ? uzywana czy zamiennik ?

Nie sonda... Diagnostyka!

ta kontrolka to pewnie moze byc miliard powodów
Opublikowano
gosciu podlaczył do kompa i nic nie powidział , skasował blad i pojawia sie znowu omg , to mogł odrazu sprawdzic ?

Czego błąd skasował? Skasował błąd powiedzmy przepływomierza i nagle przepływomierz zaczął dobrze działać? Jak masz kontrolkę zapaloną to masz błąd i trzeba go odczytać i dopiero wtedy coś działać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam podobny problem. Z tym że u mnie wyciek jest z pod obudowy filtra oleju. Nie wiem czy powodem tego nie jest wymiana oleju na inny bo kupiłem samochód od niemca i nie spytałem jaki olej był, dałem pół syntetyk castrola i pojawił się wyciek od razu po odpaleniu mały wyciek oleju przy filtrze. Podczas jazdy nie przybywa oleju na silniku. No ale trzeba robić uszczelka tylko 10zł + dzień roboty:/ Jeszcze ciekawostką było że filtr jest na 6 śrubach alternator ogranicza dostęp tylko 3 śruby sprawdziłem i okazało się że 2 były niedokręcone. Dodaje fote:

http://img40.imageshack.us/img40/1826/a35c.jpg