Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a taki zestaw da się podłączyć bez ciągnięcia żadnych kabli?

d81446144d01bc3fcd3b00f99b7b

bo mogę to kupić za w miare rozsądne pieniądze :)

Edytowane przez Thommy
  • Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dokładnie tak.Jaki koszt tego zestawu i gdzie wzmacniacz do tego ?

Bez montażu wzmacniacza możesz sobie odpuścić jakiekolwiek przeróbki jak chcesz mieć lepsza jakość zdecydowanie.

Dobrze brzmi Gladen plus wzmacniacz Musconi i to polecam.Ani hifi ani top hifi nie da rady tego przebić

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

No wzmacniacz chyba jest na zdjęciu, ten srebrny prostokąt jak dla mnie.

Cena ok 1k zł. Tylko czy warto? A ten Gladen na tą chwilę ile $$ ??

Montaż jest do ogarnięcia samemu czy raczej nie bardzo>?

Opublikowano

Będzie to grało lepiej niż standard ale to kwestia tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Najlepiej byłoby abyś posłuchał u kogoś jak taki zestaw gra .

Co do tego zestawu o którym pisałem ceny od trzech tysięcy wzwyż

PS.fakty na foto masz wzmacniacz. Zmęczenie materiału chyba miałem wczoraj :):)

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
w każdej opcji doposażeniowej audio będziesz musiał ciągnąć kable. Przy gladenie+mosconi tylko do siedzeń do bagażnika. Mam u siebie zamontowany taki zestaw gra bardzo fajnie.
Opublikowano
Podłączę się z pytanie ? mam wpisane w wyposażeniu S676A ( czy to podstawowy system głośników ? czy coś innego ? )
Opublikowano
Dziękuje za link. Ale nie wywnioskowałem z tego , czy to jest podstawowy zestaw ? taki najprostszy ? który idzie w standardzie auta ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, to jest drugi zestaw od dołu (6S76 - Zestaw głośnikowy HiFi), zawiera 12 głośników.

Powyżej jest S688 - Harman Kardon Surround Sound (tak naprawdę ten dopiero gra) oraz na szczycie S6F2 - System Bang & Olufsen High End Surround Sound.

Opublikowano
Dziękuje,taka odpowiedz jest wyczerpująca. Poprzednie auto jakie miałem ( Audi A6 ) miało system Bosse. Mega to grało. Teraz jestem trochę w szoku :) bo to wcale nie gra :)
Opublikowano
w każdej opcji doposażeniowej audio będziesz musiał ciągnąć kable. Przy gladenie+mosconi tylko do siedzeń do bagażnika. Mam u siebie zamontowany taki zestaw gra bardzo fajnie.

Jest opcja jakoś sobie u ciebie tego posłuchać, zobaczyć co i jak :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
mam standardowe nagłosnienie a chcę hifi czy ktoś z warszawy lub okolić zamontuje mi hifi (mam cały zestaw kupiony ) wiem ze trzeba trochę poprzerabiać żeby działało ,macie kogoś
  • 10 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie

Mam u siebie w f11 nagłośnienie HiFi.

Czy wymiana głośników 1:1 na Logic7 z E61 da jakiś pozytywny efekt?

Po prostu nie chce inwestować w to ani złotówki a takowe głośniki tj. od Logic7 z E61 z 2009 roku mam w szafie.

Co sądzicie?

Opublikowano
U mnie zmiana z stereo na L7 to ogromna różnica na plus. Jak coś to mam na sprzedaż komplet głośników LOGIC 7 z serii F w niskich pieniądzach
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie zmiana z stereo na L7 to ogromna różnica na plus. Jak coś to mam na sprzedaż komplet głośników LOGIC 7 z serii F w niskich pieniądzach

Ale ja nie piszę o zmianie całego systemu lecz jedynie głośników.

W dodatku głośniki są z E61 LCI.

Ma to sens ? Z glosnikow HiFi na L7 z E61 LCI ?

Opublikowano

Jak masz podłączony wzmacniacz gladena ? wiązką quadlock 4ch ?

Wzmacniacz napędza Ci głosniki w drzwiach i suby pod fotelami czy 4x drzwi ?

Jak napedza Ci drzwi i suby to masz drugie kable poloze pod fotele ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Chciałbym zmienić fabryczne audio na jakiś dedykowany zestaw retrofit (gladen ze wzmaczniaczem) albo coś podobnego.

Zna ktoś jakiś godny polecenia zakład w Szczecinie i okolicach?

I może ktoś podpowiedzieć jak fachowo nazywa się ten plastik przy lusterkach gdzie zamontowany jest głośnik wysokotonowy bo jeżeli u siebie nie mam w nim maskownicy to będę musiał takowy zakupić. Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, odświeżę ten wątek troche, i mam gorąca prośbę o pomoc. Otóż mam zrobiony upgrade audio ze standardowego stereo do Audio System X200 + jakiś wzmacniacz MB Quart.

Niestety nie jestem zadowolony z jakości dźwięku - podejrzewam że jest parę problemów które muszę poprawić.

1) Wytłumienie przednich drzwi, niestety przy bardziej dynamicznej muzyce z dużą ilością basu, słychać jakiś rezonans etc, co jest denerwujące :(

2) O ile dobrze rozumiem to jednak, zakodowanie opcji SA676 jest konieczne - a to nie jest zrobione przez co są jakieś tłumiki/filtry zainstalowane na wejściu

do wzmacniacza.

Szukam kogoś z południa Polski (najlepiej małopolska/Kraków) kto byłby mi wstanie to zrobić i naprostować sprawę mojej instalacji audio.

Kable mam pociągnięte ale nie jestem pewien na ile to jest dobrze zrobione, bo juz poprawki były :(

Czy znacie kogoś, kto jest w stanie to zrobić ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

nie mam Hi-Fi zakodowanego, i po to żeby dźwięk wychodzący do wzmacniacza nie był przetworzony i zniekształcony, potrzebne jest zakodowanie opcji HiFi, to jest jedna sprawa.

Druga, to jest kwestia samej instalacji, tak jak napisałem nie mam pewności ze wszystko jest OK z nią bo były rownież poprawki i różne problemy. Dlatego proszę o pomoc w znalezieniu jakiejś firmy co może mi to ogarnąć i zrobić na południu Polski (najlepiej Kraków)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, zakupiłem F11 z ori systemem Hifi. Chcę go podciągnąc, na pewno chcę by był lepszy niż np. HK w F30, bo tam uwazam,ze nie ma szału. Pytanie czy zestaw Gladen 201 + wzmacniacz da efekt (wyraźnie?) lepszy niż HK? Jeśli tak to podpowiedzcie proszę, bo mam okazje kupić w dobrych pieniądzach Gladena 201 ze wzmacniaczem GLADEN M-LINE 95.4. Z tego co widziałem, zazwyczaj od tego zestawu rekomendowany jest wzmacniacz Mosconi 80.4, ale jak wiadomo chodzi o koszty. Pytanie jednak czy uzycie tego pierwszego nie wypatroszy efektu.

Będę wdzięczny za rady.