Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam w swojej E39 oryginalne radio BMW (kaseciak), którym mogę regulować także z kierownicy. Ponieważ coraz bardziej wkurza mnie fakt iż nie mogę dostać do mojego oryginalnego radia zmieniarki za rozsądną cenę postanowiłem zamienić na jakieś firmowe radio wraz ze szpecącą ramką. Moje pytanie brzmi: czy po zamontowaniu radia np. pioneer, clarion, alpine itp. będę mógł sterować nim z kierownicy ???

http://img255.imageshack.us/img255/3750/m54pd.jpg

wcześniej: E32 750 V12 - to była jazda ;-)

Teraz: E39 3.0d

Opublikowano

Bedziesz mogl sterowac prawie kazdym radiem z kolumny kierownicy kupujac odpowiedni interface.

Praktycznie kazdym radiem ktore ma czujnik IR mozna tym sterowac.

Podlaczenie wyglada mniej wiecej tak:

przyciski na kierownicy->interface->nadajnik IR->radio saochodowe

Opublikowano
Tylko podaj gdzie można kupić taki interface i za ile :8) , bo niestety większość tych interface jest "troszkę" drogich.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Tylko podaj gdzie można kupić taki interface i za ile :8) , bo niestety większość tych interface jest "troszkę" drogich.

Interface PAC-SWI-X . Najlepszym miejscem do zakupu bedzie EBAY, cena maksymalnie 45$

Opublikowano
LUKASZ a ty coś takiego kiedys robiłeś ?? Znalazłem na ebay'u takie cudo koszt ok 20-40$

http://img255.imageshack.us/img255/3750/m54pd.jpg

wcześniej: E32 750 V12 - to była jazda ;-)

Teraz: E39 3.0d

Opublikowano
LUKASZ a ty coś takiego kiedys robiłeś ?? Znalazłem na ebay'u takie cudo koszt ok 20-40$

Nie instalowalem w swoim samochodzie czegos takiego ale na jednym ze zlotow widzialem tego typu urzadzenie w akcji. Dziala to calkiem przyzwoicie. Szczegoly,dokladniejsze informacje mozna zaczerpnac na innych listach dyskusyjnych.

OffTopic: Ja to zrobilem troszeczke inaczej. Sterowanie z kierownicy wykorzystalem do sterowania komputerem PC zainstalowanym w samochodzie. Uzylem do tego interface Resler-a (jedna z pierwszych wersji).

Opublikowano

Interface PAC-SWI-X . Najlepszym miejscem do zakupu bedzie EBAY, cena maksymalnie 45$

No to jeszcze znośnie, ale i tak sporo, bo z przesyłką wyjdzie koło 200zł.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)