Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no ale jaka to frajda?

Bezpieczenstwo....samochod oswietlony jest lepiej widoczny niz nieoswietlony.

Dokładnie tak ale samochód oślepiający też potrafi być niebezpieczny...

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

bax wyluzuj bo nie moglem ciebie wyczuc to zapytalem...ja do ciebie nic nie mam i nie podoba mi sie wyzywanie od burakow i chuckow... zaloze sie ze swiety tez nie jestes wiec daruj sobie komentarze o moich prawach...

:cool2:

Opublikowano

To ja wam dla rozluźnienia coś wkleje, cytuje:

Szeryf.

Szeryf to teoretycznie osoba o dużej wiedzy dotyczącej przepisów i zasad bezpieczeństwa. Zawsze jest gotów do upadłego wykłócać się o to, czy znak C-30 ma zastosowanie w sytuacji opisanej w art. 31 pkt. 2 ust. c. Nie zna tylko jednego przepisu: art. 3 nakazującego wszystkim uczestnikom ruchu unikać działań mogących narazić na niebezpieczeństwo innych uczestników.

Dla Szeryfa tymczasem absolutny priorytet ma pouczanie innych uczestników ruchu, nie tylko kosztem ich bezpieczeństwa, ale nawet kosztem bezpieczeństwa samego Szeryfa, gotowego oddać życie za swoją nieustanną misję edukacyjną. Szeryf raczej woli - kogoś wykonującego nieprawidłowy manewr - oślepić światłami, niż zejść mu z drogi. Z zasady nie zjeżdża na pobocze, nie daje się wyprzedzić, nikogo nie wpuszcza z podporządkowanej, bo najważniejsze jest to, że ,,przecież jestem na swoim pasie, przecież mam pierwszeństwo, przecież tu jest ograniczenie,,.

Szeryf to przykład kogoś, kto nie ma racji, nawet jeśli akurat ma rację. Bo nawet jeśli rzeczywiście niebezpieczeństwo na drodze zaistniało z winy innego uczestnika, to uczestnik podbijający poprzeczkę zagrożenia (a ja nie zjadę, bo mam rację i co teraz), sam popełnia wykroczenie i jeszcze go to podnosi na duchu.

Nie jest moim zamiarem, kogoś urazić, ani porównywać do szeryfa oczywiście.

Pozdrawiam
Opublikowano

A ja mam pytanie,czy w każdym BMW E34,halogeny są takie ciemne w porównaniu do świateł reflektorowych.Wyglądają tak jakby miały powypalane odbłyśniki.

Już dawno doszedłem o co z tym chodzi. Halogeny w E34 są tez na soczewce i nie mają dokoła srebrnej otoczki tak jak w krótkich, a mogło by być dużo ładniej by wyglądało