Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja 328i z automatem sportowym przełącza biegi przy końcu. Patrzyłem od 5 w górę więc nie wiem jak przy niższych biegach.

Kurde, to jak to w koncu jest? Czy moglbys sprawdzic przy okazji w trybie manualnym skrzyni, w trybie Sport? Wczesniej ktos pisal, ze w trybie sport trzyma biegi...

Co do F10, to zawsze wole auto jak najmniejsze, a f30 dla rodziny 2+2 styknie (pod warunkiem, ze ma sie zdyscyplinowana zone ;)

Opublikowano

"wajcha" lekko do siebie i nie będzie sam zmieniał tylko Ty (bez względu na to jaki tryb jazdy jest włączony)

Bez tego jak będziesz zmieniał biegi to za chwilę znowu sam przejdzie w tryb automatyczny

Opublikowano
Sprawdze sprawdze, moze u mnie byl ten błąd, że nie dałem wajchy na M tylko lopatkami zacząłem zmieniac. Dzis/jutro sprawdze jak to dokladnie jest.
Opublikowano
mialem tak samo - jak lopatkami wymusilem tryb manualny (ale lewarek był w D) to zmieniał biegi na wyższe. Jednak jak już lewarek był w M/S to nie zmieniał