Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Slad zawsze zostanie, wkoncu na sline ramki nie przymocujesz...

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

niestety 2 dziury musisz zrobić żeby przykręcić ramke. Możesz próbować jakiś przyklejany silny rzep ale to klej i tak zostanie potem.

ja mam tak zamontowane no i 2 dziury zrobiłem w boczku tunelu środkowego.

http://i.imgur.com/F38qkqJl.jpg

szukam
Opublikowano

Kolego. Ja kupilem CB radio President Teddy. Jest super małe.

Zamontowałem je po lewej stronie pod kierownicą (jest tam taka wnęka, schowek).

Plus zabrałem prosto z akumulatora przeciągając kabel od komory silnika do lewej strony przez dziurę, którą idą inne kable. Mase natomiast przykręcając kabel do blachy w progu. (Kwestia zasilania rozwiązana)

Potem wykręciłem ten schowek i wyciąłem otwór na kable. Przykręciłem szynę do góry. Podłączyłem antene (kabel puscilem progiem a dalej bokiem siedzeń, przez co widać moze z 30cm tego kabla i nigdzie nie haczy) i zasilanie. Dokreciłem CB i wszystko sima az do dzis :).

Tylko masy nie lutuj bo się nie chce trzymać. 3 razy odpadła i postanowiłem wkręcić małą pchełkę :P

Jak coś to moge Ci zdjecia wysłać.

[email protected]

Opublikowano

no pod warunkiem że macie małe radia :D ja mam takiego VHSa że zastanawiałem się gdzie kasety się wsadza :D wiec musiał wylądować w takim miejscu gdzie mam dostęp do guzików i wyświetlacza i jest pod ręką :)

można jeszcze montować pod siedzeniem, albo kupić radio które wyświetlacz ma w gruszce i wszystkie guziki a cale radio schować gdzieś w innym miejscu.

szukam
Opublikowano
u mnie radio w schowku z lewej strony + zewnętrzny mały głośnik,który znajduje się w tunelu środkowym pod podłokietnikiem.Prawie nie widoczny a ładnie słychać.Jak nie używany można schować w podłokietnik bo idealnie pasuje.
Opublikowano

Witajcie.... najlepsze miejsce na CB w samochodzie jeśli nie ma nic w stylu drugiego miejsca na radioodtwarzacz to zamontować CB radio pionowo obok nóg pasażera bokiem do tej konsoli środkowej myśle że tak montuje je 90% osób w swoich osobowych samochodach.... ja przedwczoraj kupiłem swoje pierwsze wymarzone BMW!!!!!!!!!!! e39 touring 520i.... troche żałuje że tylko 2,0... no, ale teraz musze kupić sobie jeszcze uchwyt na reling to fajnie będzie wyglądać moja 2 metrowa sirtel santiago 1200 :D a radio mam UNIDEN 520 polecam!!

Jak puścić kabel?? u mnie w peugeocie idzie normalnie pod wycieraczkami i nie pod, a na kanapie... przechodzi przez dzielone oparcie do bagażnika i ostatecznie do klapy.

Opublikowano
i ciekawe jak sięgasz do tego radia schowanego pod schowkiem koło nóg pasażera. Bo te guziki i pokrętła jednak do czegoś służą i trzeba ich używać żeby wykorzystać w pełni radio chocby głupia regulacja zasiegu. Ja tam wole mieć dostęp do wszystkiego, a nie tylko do gruszki.
szukam
Opublikowano
no szczególnie jak chcesz coś w trasie usłyszeć z daleka i jak nie wyłączysz tego ASC to niestety nic nie usłyszysz ponieważ radio wyłapuje tylko najsilniejszy sygnał wtedy, czesto ucina zdania itp. Zadne nie jest idealne i musi być dostrajane w zależności od sytuacji i potrzeby na drodze.
szukam
Opublikowano
Witam ma cb radio AE-6690 i antene wilson little i ustawiam sobie i SQ pokretło mam ustawione tak na okolo polowe i troche szumi bo jak mam ustawione najbardziej w prawo i włączone (ASQ) blokada szumów to prawie nikogo nie slysze nigdy bo nikt nic nie mowi a jak mam właczone ASQ i na polowe przekrecone (SQ) to slysze w miare tylko ze szumy sa wiecie moze co jest ? :)
Opublikowano
Moja antenka łapie sporo. Jak ktos sobie kupi 10cm drucik i go nie bd slyszal to trudno. Na ASC łapie ok 7km. I to wystarczy na `misiołapka` i ogarnięcie sytuacji na drodze. A co najwazniejsze nie piszczy i nie szumi gdy wiezdzasz do miasta... Bo bez tego to głowa boli.
Opublikowano
Problem polega na tym ze 70% USEROW ma CB Z BIEDRONKI!! nie mówiąc już o tym że nie słyszeli o strojeniu anteny i o tym że fizyki sie nie oszuka i im dluzsza antena tym lepsza w koncu wysokosc fali ma 11 Metrów, a antene sie powinno wozić najlepiej na środku dachu no ale (na rogu wygląda lepiej) tyle że na rogu ma zasięg po przekątnej najlepszy a najgorszy w strone rogu na ktorym sie znajduje mozna by duzo pisac o tym, ale są fora CB od tego.
Opublikowano
A polecicie jakies radio "yosan" bo słyszalem ze to radio jest w miare tanie i dobre bo kiedys ktos mi powiedzial ze jak chce sie donbrego prezydenta to trzeba wydac ladnie ponad tysiaka bo za 500 zl tez sie znajdzie ale szumy sa itd a ktos mi mowil ze w yosan jest bardzo malo szumow jak sie dobrze ustawi itd a nie chce kupować w ciemno zeby pozniej miec gorsze radio niz mam ? :)
Opublikowano

wejdziesz na forum cb to się dużo wiecej dowiesz. CB to nie tylko radio, to też antena, plus strojenie do auta, plus dobra masa anteny (czyli lepsze przykrecane na stałe niż takie na gumie). Wiadomo że radio też ważne żeby miało filtry, cięcie wysokich tonów żeby nie piszczało nic i pare innych przydatnych ustawień.

Poszukaj opinii na fachowych stronach i wszystko bedzie jasne. My ci za wiele nie pomozemy chyba że jest tu jakiś fachowiec w e46 i czyta forum to wtedy ewentualnie.

szukam
Opublikowano
A polecicie jakies radio "yosan" bo słyszalem ze to radio jest w miare tanie i dobre bo kiedys ktos mi powiedzial ze jak chce sie donbrego prezydenta to trzeba wydac ladnie ponad tysiaka bo za 500 zl tez sie znajdzie ale szumy sa itd a ktos mi mowil ze w yosan jest bardzo malo szumow jak sie dobrze ustawi itd a nie chce kupować w ciemno zeby pozniej miec gorsze radio niz mam ? :)

YOSAN PRO 120 :) w tej cenie nic lepszego :) chyba że chcesz popełnić zestaw PRESIDENT hehehe najlepiej HARY ALBO JOHNY 2 :P

starego PRESIDENTA GRANTA :) sam miałem..... ale bardziej sie nadaje do radiostacji domowej niz do samochodu :)

AM/FM/SSB/ 120 kanałów (3x40) jedna w prawo jedna w lewo od podstawowej.... i masz clarifier czyli wlasnie jak ktos ma radio z biedronki i mu minimalnie zawyża zaniża to na danym kanale możesz sie dostroić do niego idealnie.... na każdym kanale sie dostroisz do swojego rozmówcy.

sam fachowcem nie jestem pisze tylko tyle co mi ludzie doradzali znający się na rzeczy, ale wiem ze jakbym chcial wypasione radio do 1000zl to bym kupil stare radio jak ALAN 87 PRESIDENT GRANT PRESIDENT JACKSON 1.... I antene wiadomo SS1200 :) i gruche powiedzmy FD1818 :)

Obecnie mam U520 + SS1200